Virus plebeius ! de la D. D. la V. V.

Oamenii lucreaza ptr a atinge anumite scopuri, obiective ! Hrana, adăpostul, sexul sunt cele mai de jos nevoi ce se cer satisfăcute. Urmează siguranta, stima de sine si apoi auto-actualizarea. Cei care fac efort educational ajung pana la vârful piramidei , solitari. Multi ramân pe drum la nivelul care le da confort. Si acestia aspira la elevație si-si pun speranța ca solutia va veni din exterior. Cineva ,care le câstiga încrederea , este investit cu efortul ptr propria bunăstare. Alegerea Investitului poate fi corecta, sau nu. Investitul poate fi din business sau din politica !

Prin anii ’90 a apărut faimosul joc piramidal „Caritas” la Cluj. Daca cotizai 1 milion , ti se promitea ca primesi 8 milioane , cu condiția sa aduci patru noi cotizanți. A început manipularea ! Eu am câstiga ! Si eu am castigat ! Creste încrederea in „Caritas” ! Alături de nume, care inspira încredere (caritas=afecțiune) , apar „agenții de inflacarare” care îndeamnă la joc. Se pornește „virus plebeius” al îmbogățirii rapide ! Se vând case ! Se fac împrumuturi la banci ! Toata lumea depune bani la Caritas. Entuziasmul creste ! La fel numărul jucătorilor ! Oamenii isi fac planuri, casa, vila , masina ! Ioan Stoica fondatorul „Caritas” a pornit cu 500 $, a vânturat ,intre 1992-1994, aprox 5 mld $ si a falimentat milioane de creduli !

In 1995 celebru SOV(Sorin Ovidiu Vantu) a înființat FNI ! SOV era prezentat drept un foarte bun jucător pe bursa. Romanii nu știau cei bursa, dar visau prosperitate „moca”.  El promitea câstiguri mari celor care investeau la FNI. Iar entuziasm ! Iar case vândute si împrumuturi la bănci. Intervin „agenții de înflăcărare” , reclama prin TV „Dormi liniștit, FNI lucreaza ptr tine!”, bun slogan. Se pornește „virus plebeius ” ! Corpul social n-a produs anticorpi ! Romanul visa , SOV praduia ! S-au dus banii ! FNI moare , dar apare GELSOR(deținut de SOV si-n care angajati bancari cu nume grele se prostituau) , care investește in BID(Banca de investitii si dezvoltare) si BRS(Banca Romană de Scont). Alte milioane de fraieri falimentați !

Un cap mobilat si un caracter format te ajuta sa eviți eșecul in „pofta de bani”. Tot cap mobilat si caracter format este necesar ptr a face alegeri Corecte in politica !

In anul 2000 apare „televiziunea poporului” OTV ! Incepe lupta caracaleanului cu „ciocoii”. Romanii urmăresc extaziați , pana in zorii zilei, cum Tolea il bagă in pubela pe Dan Diaconescu , sau cum moarta de la Medgidia , transformată in strigoi, este impunsa cu bațul din lemn ,de un politician exaltat căutător de voturi ! D. D. Devine celebru si foarte popular ! D. D. intra in politica ca seful partidului P. P. D. D. Dupa ce anunta ca vrea sa devină Presedinte al României si ca va da fiecărui roman 20.000 € cadou , multi fac in mod voluntar pe „agenții de înflăcărare”. Se pornește „virus plebeius” ! Alegem D. D. si scăpam de sărăcie ! D. D. se alege cu câțiva ani de pușcărie !

In februarie 2011 se naste USL ! Ținta lor declarată „Jos Basescu” !  Ținta lor dovedita desfiintarea statului de drept ,  controlul justiției , acapararea resurselor ! Cocoțați pe valul de dezamăgiri populare „agenții de înflăcărare” , Antena 3 si un colonel ciufulit , pornesc la treaba ! Alt „virus plebeius” contaminează poporul. USL câstiga parlamentarele si declara „toleranta zero corupției” in timp ce furau de zor. In anul 2014 USL se desființează.

In anul 2016 la Medgidia candidează dl Valentin Vrabie la functia de primar,  sustinut de partidul M10. V. V. castiga cu 60% , iar M10 obține 21% din voturi(PSD 25%, PNL 17%), in timp ce la nivel national M10 obține sub 2% !!! Cum se explica diferența mare intre scorul local si cel national ?  „virus plebeius” in funcțiune , inbacterizat de „agenții de înflăcărare” precum Cei 4 Mușchii-Tari , agenții din subteranul Casei de Cultura si multi naivi !

Cum de este posibila contaminarea ? Oamenii cu o personalitate neconturata pot ceda „constiinta individuală” unei „conștiințe de grup”. Se abandonează , se integrează si acționează. Devin „agenti de înflăcărare” , instrumente ale ideologiei adoptate, neglijând-si propria gândire ! Oamenii „nediferențiați pot fi ușor integrați” , am citat. Argumentele lor ptr „alegere” sunt „asa spune lumea”, „asa scrie pe blog”, „asa am văzut la TV”. Ei n-au gânduri ! Ei împrumuta ! Dupa eșec nu-si înteleg greșeala , nu-si invata lecția ! Caută alt „master” , căruia sa-i slujească !