Virtute ! sau doar aparenta acesteia ?

Oamenii sunt preocupați de „cele de zi cu zi” sănătate , bunăstare ,  fericire . Dar sunt grijulii si cu ceea ce se numește Reputație. Vrem sa ne vadă lumea cât mai virtuoși. Se întâmpla de foarte multe ori ca sa ne prezentam altfel decât suntem in realitate tocmai ptr a fi de o cât mai buna reputație. Aceasta înșelătorie este generată de calcul sau de intuiție. Lumea politica este populata cu multi prefăcuți.

Un partid este o comunitate cu propria morala(criterii de integritate) , cu membrii care împărtășesc o credinta(stanga sau dreapta) si care convin asupra unor practici(selecția prin vot după anumite criterii). Manifestarea Virtuții înseamnă sa accept Morala , sa am Credinta in alegere si sa ma supun Practicilor ! Un sef de partid(local sau național) este „garantul respectării statutului si celorlalte norme interne”. Dacă le încalcă nu respecta Practicile de partid. Dacă susține , chiar si indirect, penali nu respecta Morala de partid. Dacă aduce in prim plan stangisti(in cazul PNL-candidatul ce susținea aducerea la primărie a serviciilor publice) nu respecta Credința in calea de urmat. Dacă nu respectam propriile reguli , cum vom convinge electoratul ca avem respect fata de LEGE ?

Daca încalci fundamentele moralei politice esti de partea virtuții ?

Daca pierzi alegerile locale , voluntar , esti de partea virtuții ?

Daca declari „fără foști parlamentari” si accepți „cu” esti de partea virtuții ?

NU ! Esti de partea aparentei ! Si totuși ai susținători care te-au aprobat ! De ce ? Ptr ca un partid UNESTE(potențial) dar si ORBESTE(temporar sper , pe unii membri).

Dedicat dlui George Dragomir Președinte PNL Constanta !