Ura

„Gunoaiele din politica, justitie si presa si-au unit Ura ca sa ma lovească”, scriam in 2008 când au început atacurile împotriva mea. Au trecut 7 ani ,reprezentantii institutiilor de mai sus s-au schimbat, Ura a rămas in nou venitii. Un freelancer ataca mandatul meu de primar si relatia primăriei Medgidia cu Lafarge, acum CRH, precum si firma mea. Minciuni, minciuni, minciuni care trebuie sa primească replica, desi „nu da replica  unui prost ca te trezesti cu el in discutie”, am citat.

„Moinescu a făcut concesii fabricii de ciment din prietenie cu directorul ” este ideea viceprimaritei enuntata de freelancer. Fals. In anii 2004-2006  masinile de transport ciment care traversau orasul puneau in pericol casele(multe subrede făcute din chirpici) medgidienilor. Trebuia sa fac ceva. Am început discutiile cu Uzina Medgidia ptr a realiza o ocolitoare in parteneriat cu primaria. Uzina a finantat Studiul de Prefezabilitate ptr ocolitoare. Apoi printr-o finantare de la Ministerul Dezvoltării am făcut Studiul de Fezabilitate, Proiectul Tehnic si Documentatia de executie. Am aplicat pe Phare, proiectul a fost calificat in lista de asteptare. Asteptam banii. Situatia caselor devenise critica. Am cerut Uzinei sa finanteze tronsonul II ce lega fabrica de drumul spre Valea Dacilor ca sa scoatem traficul greu din oras. Am avut mai multe întâlniri cu Presedintele Lafarge Romania. Discutiile au fost tensionate, era o cheltuiala mare ptr ei, 1.200.000 €. I-am convins si printr-o tehnologie noua au realizat drumul in 45 zile, pe cheltuiala Lafarge. Relatia cu Lafarge s-a bazat pe respect fiecare apărând propriu interes si s-a concretizat intr-un acord de parteneriat semnat între Primaria Medgidia si Uzina Medgidia. In baza acestui acord Uzina Medgidia a suportat costurile deplasării echipei de handbal CSM Medgidia la Vladivostok ptr un meci din cupele europene. In perioada 2004-2008 Uzina Medgidia era cel mai mare contributor la bugetul local. Atacul la cel mai mare angajator din Medgidia si la cel mai mare plătitor de taxe si impozite ,înaintea unei discutii cu acesta , este o dovada de amatorism( am folosit un eufemism) in functii publice.

„investitorul sa primească toate beneficiile posibile chiar dacă ptr Medgidia aceasta inseamna poluare excesivă”, alta minciuna. Dacă freelancer-ul sau viceprimarita s-ar uita in curtea primăriei ar descoperi „statia de monitorizare a calitatii aerului” , montata la insistentele mele in anul 2006 ca urmare a unor asemenea alegatii.

„Stim ca firma lui Moinescu face bani frumosi din colaborarea cu Lafarge”. Compania Lafarge este una care are reguli foarte stricte in ceea ce priveste actele de coruptie. Contractele mele cu Uzina au fost obtinute prin licitatii. Suspiciunile in legatura cu corectitudinea mea nu pot veni decât de la cei invatati cu spaga si aranjamentele care fac parte din felul lor de a actiona. Firma mea functioneaza din 1998, a ajuns la 104 angajati(care-si primesc salariile la timp), care n-a avut si n-are datorii la buget si care n-a avut niciun contract cu autoritati publice.

Celor care nu vor sa dea „vrabia”(sponsor) din mana pe „cioara” de pe propria sigla le urez mult succes in esecul previzibil.

PS dictionar englez-roman: freelancer-mercenar !

PPS dictionar roman-roman: mercenar-persoana care ptr bani sau ptr unele avantaje materiale face Orice fel de servicii !