Subsidiaritate ? Ce dracu-i asta ?

In vara anului 2004 câștig funcția de primar in Medgidia. Încep munca. Dădeam dispoziții scrise . Angajații făceau rând la așa mea ca sa le dau indicații in legătura cu felul in care doresc eu ca ei sa rezolve problemele. Asa era sistemul lui Pintilie ! El știa tot , el avea soluții , funcționarii nu gândeau doar executau. Trebuie sa-i învăț administrație , mi-am spus. In fiecare miercuri , dupa ședința de bilanț săptămânal , urmau lecții . Prima lecție , SUBSIDIARITATEA ! Ce dracu-i asta ? Habar nu aveau ! Este un concept managerial care spune ca problema apărută la un anumit nivel  trebuie sa-si găsească soluția la același nivel. Este diferită de CENTRALISM , care spune ca doar „centru” are cea mai buna soluție ! Hai sa aplicam SUBSIDIARIATEA la Medgdia. Am înființat Centrul de Informații Cetățeni(C.I.C) in Piața Nord , ptr locuitorii de dincolo de pod. Am înființat Centrul de Informații ptr Cetățeni in satul Valea Dacilor. Am aplicat pe fonduri europene si l-am dotat cu mobilier , calculatoare , imprimante. Cetățenii din aceste zone nu mai trebuia sa se deplaseze la primărie. Făceau solicitarea la C.I.C , documentele plecau la primărie , se lucrau si apoi cetățeanul isi lua actele tot de la C.I.C. Am amenajat Serviciul de Evidenta Populației ! Înainte „secția buletine” funcționa la poliție , intr-o clădire in care ploua , si se lucra cu creionul chimic si indigo. Acolo cetățeanul isi prezenta actele si apoi aștepta ca acestea sa fie prelucrate la Constanta. Am reparat clădirea spitalului vechi , am dotat cu tehnica modernă , calculator imprimanta , aparat foto profesional ! Medgidianul vine isi prezintă documentele , se fotografiază si pleacă acasă cu Cartea de Identitate ! Am înființat Casa de Pensii la Medgidia ! Am muncit mult si m-am luptat pe măsura ptr aceasta Casa de Pensii care sa-i scutească pe Medgidienii pensionari de costisitorul drum la Constanta. La toate obiectiile celor ce nu înțelegeau subsidiariatate am avut soluție . Am fost luat la rost ! Ai clădire ? Am ! Ai utilități in clădire ? Am ! Ai bani ptr dotările necesare care nu sunt chiar ieftine ? Am ! Ai oamenii competenti care sa facă acest serviciu ? Faceți concurs si veți constata ca sunt oameni bine pregătiți in Medgdia ! Atunci sa FIE !!! Si A FOST in 2006 !!! Casa de Pensii Medgidia servește si locuitorii din zona de vest de Medgidia , a județului Constanta ! Acum „centralistii” din conducerea județului si a țării , vor sa desființeze Casa de Pensii Medgidia !!! Dragi pensionarii din Medgidia , pregătiți-va sa faceți drumuri la Constanta ! Dragi angajați la Casa de Pensii , căutați-va de lucru ! Dle Primar Valentin Vrabie , veți pierde cota din impozitul pe veniturile salariaților de la Casa de Pensii ! Dupa 11 ani de modernism european(subsidiaritate) , ne întoarcem la centralismul psdist ! URA !!! URA !!! URA !!!

P.S.1 Dlor pensionari credeți c-ar fi oportun sa protestați ptr a va apăra Casa din Medgdia ?

P.S.2 Dle Primar Valentin Vrabie sunteti dispus sa apărați interesele pensionarilor din Medgidia si acționați ptr pastrarea Casei ?

P.S.3 Dle Primar Valentin Vrabie vreți sa cercetați cum de se fac lucrări in Casa Casătoriilor fara contract de execuție si sa ne comunicați rezultatul cercetării ?