Slow motion, no emotion

A trecut o săptămana de la startul campaniei electorale. Cu greu găsești ofertele candidaților la functia de primar si acelea din relatările presei. Nu găsești deloc ofertele ptr CJC. Cum alegem ? Dupa vârsta, dupa înălțime , dupa fata senina sau încruntată, dupa rotunjimea burtii si grosimea falcilor(obrazului) ? Site-uri ale candidaților ? Nu ! sau daca sunt in nonculori(negru si gri), dar fara oferta electorală. Facebook ? Tineri care merg sa discute cu alegătorii , de unii singuri, si care-si fac self-iuri langa boscheți. Unde sunt candidații ? Se plâng la ziare ca noua lege nu le permite sa dea „atenții” , spun ei, desi au fost campioni la Șpaga electorală.

Ofertele electorale identifica , aproape toate, ZECE probleme. (Zece porunci in Decalogul biblic, zece indicații in „codul vietii membrului PCR” ! N-au mai evoluat algoritmii mintali ?). Aproape aceleași in toate, le diferențiază ordinea. Este rezultatul unei evaluari corecte a problemelor sau reflecta lipsa de înțelegere a nevoilor Constantei ? Vom vedea ! Soluții ? La problemele actuale soluțiile sunt unele nefezabile, altele nefinantabile. Cum sa vorbești despre centrale termice de cartier cu sursa gaze naturale, cand Programul UE 20/20/20 vorbeste despre reducerea emisiilor de noxe si despre cresterea utilizării de surse regenerabile de energie ? Cum sa vorbești numai despre repararea școlilor si sa n-ai in program ceva despre „Agenda Digitala” ca mijloc de dezvoltare la tineri a eSkills ptr viitoarele eJobs ? Cum sa nu apăra , in aceste oferte, nimic despre „Mobilitatea profesională” si „Mobilitatea prin transport”? Toate acestea sunt posibile ptr ca acesti candidați sunt decuplați de Viitorul tarii ca parte din viitorul Europei !!! Ei sunt aproape buni la utilizarea lupei(văd problemele) , dar sunt neinstruiti ptr utilizarea lunetei(sa vadă un Viitor).

In lipsa unei Agende Cetatenesti atractive jurnaliștii isi caută propriile teme, unul cu Spitalul, altul cu clădirile de patrimoniu, altul urmărește Cultura.

Cetateanul ? Alege ce-i in „piata politica”, absentează sau se încânta de nonsolutii politice(independentul) !!!

Lentoaaare si nimic care sa impresioneze ! Slow motion and no emotion !!!