…trecute-n uitare ! „Când a venit ziua a opta , în care trebuia tăiat împrejur Pruncul , i-au pus numele ISUS , nume care fusese pus de înger înainte ca să fi fost El zămislit în pântece” spune în Luca 2:21. Reziduul(prepuțul lui Isus) acestei operații , tradiționale la evrei , a fost considerat carne vera sacra ! Aceasta a devenit obiect de cult ! Relicva prepuțului sacru a început să circule prin Europa începând din anul 800 en. Se instituie „Ziua Prepuțului” pe 1 ianuarie , a opta zi de la 25 decembrie , acceptată ca zi de naștere a lui Isus. Istorii interesante ! Sfânta Ecaterina de Siena a purtat carne vera sacra ca pe inelul de logodnă cu Isus ! Sfânta Briggita a Suediei , care comunica cu Sfânta Maria , mama virgină a Pruncului , a aflat de la aceasta că prepuțul sfânt se află la Roma ! Acesta a fost un puternic argument pentru mutarea sediului papei de la Avignon la Roma ! Sfânta Agnes Blannbekin a plâns cu sughițuri într-o zi de 1 ianuarie. Suferința ei a fost recompensată. A simțit în gură o senzație dulce și pe vârful limbii o bucățică de carne. A molfăit-o , descriind-o ca având consistența pieliții oului. Apoi a înghițit-o ! Suferința a dispărut !
P.S. Imaginea este a Sfintei Agnes Blannbekin , inventatoarea chewing-gum-ului !
Leave a Reply