Resurse Naturale II

Continuam relatările despre cum „alesii poporuluiAttachment-1„, delegati cuu gestiunea resurselor tarii le praduiesc in folosul altora si al lor.

Prin HG nr. 1377/2002 Guvernul Adrian Nastase aproba strategia de privatizare a doua filiale Electrica, Banat si Dobrogea. Pentru 42,7 milioane de euro ENEL a cumpărat reteaua de distributie din Dobrogea. Dl Vincenzo Cannatelli a promis investitii de peste un milion de euro in următorii 15 ani. Bun si foarte frumos !

In anul 2005 am făcut ,ca primar al Medgidiei, o investitie mare in cartierul de est(zona Ali Baba), ptr ca acolo se dăduseră locuri de casa, oamenii si-au construit cămine,dar nu aveau curent. După ce am terminat lucrarea am cerut Enel-lui racordarea la reteau municipală. Răspunsul ENEL, transferati cu „titlul gratuit „( fără bani ) in patrimoniul nostru reteau si apoi va dam curent. Am explodat !!! Nu se poate asa ceva ! Cum gratuit ? Ba se poate ptr ca ministru PSD Dan Ioan Popescu a semnat un contract prin care vechea retea din oras era data ENEL-ului si retele noi(construite din banii Medgidiei sau a altor comunitati) se vor transfer gratuit tot la Enel. Am cedat, ptr ca n-aveam solutie si ptr ca oamenii asteptau sa le vina Lumina in casa.

Romania a avut un diferent cu Ucraina ptr platou continental, cu resurse de petrol si gaze, din vecinătatea Insulei Serpilor. Prin Decizia Curtii de la Haga din 3 februrie 2009, s-a pus capăt acestui diferent. României i s-au atribuit 9.700 km pătrati cu rezerve estimate la 70 miliarde metri cubi de gaz si 12 milioane tone petrol. Mare bucurie ! Dar scurta ! De ce ? Ptr ca prin HG 1446 din 12/11/2008 Guvernul Tariceanu a concesionat acest perimetru , cu resurse cu tot, firmei Madia Resources SRL, interfata Sterling Resources(Canada) si Melrose(Edinburgh-Scotia). Cercetati datele HG 12 noiembrie 2008 si Decizia Haga la 3 februarie 2009. Guvernul Tariceanu ,sustinut de PSD, cu mai putin de trei luni înainte de o decizie favorabilă României au VÂNDUT o mare resursa naturală. In timp ce Bogdan Aurescu ,actualul Ministru de Externe, la acea data in functia de Agent al României ptr Curtea de la Haga lupta ptr România, la Bucuresti se producea trădarea.