Resetarea votantilor !!!

„Fiecare popor are conducătorii pe care-i merita!” , „Poporul care voteaza hoti si mincinosi nu este victima , este complice !”. Aceste doua citate trebuie sa ne pună pe gânduri !

Votul in Romania nu mai este o alegere ptr binele comunitatii, este o Tranzactie ! Tu politician „te alegi” ca sa furi, eu votant te întreb „eu cu ce ma aleg ?” sau „mie ce-mi iese ?”. Si începe licitatia ! Unul da chibrituri, celălalt plusează da brichete, primul da sepcuta, al doilea găleata, îti dau zahăr, eu îti dau ulei, eu dau pui, eu dau geaca etc. Unul a votat, celălat s-a ales. Votantul asteapta abundenta din campanie, alesul ii întoarce spatele cu argumentul” te-am plătit ptr vot, ne vedem la următoarele alegeri !”.

Votul in Romania nu este un vot Rational este un vot al Urii ! Samanta urii a fost sădită in romani dinainte de 1989, procesul a continuat si dupa. Conducătorii politici au polarizat , prin acte de guvernare si prin propaganda nationalist-socialista, societatea românească. Ura de clasa, a marxism-leninismului are exemplificări contemporane. Prin decizii politice pensiile din sistemul national sunt mai mici decât cel din sistemul special de pensii. Bugetarii si productivii au pensia medie aprox 860 lei. Militarii, politistii, magistratii au pensia medie 2300 lei. Discriminare, care conduce la invidie si la ura. Bugetarii au avut mereu(cu scurte perioade de exceptie) salarii mai mari decât productivii(cei ce fac PIB). Alta discriminare ! Dupa ce au apărut legile retrocedării, dl Iliescu a criticat instantele ce aplicau aceste legii. S-a declansat Ura fata de urmasii expropiatilor si s-a dat liber la actiunea piratereasca a „cumpararii drepturilor litigioase”. Nedreptate Mare ! Printr-o lege a sindicatelor care proteja doar interesele angajatului si care nu tinea cot de „ciclul economic” si de adaptarea nevoii de forta de munca functie de acesta ,s-a actualizat conceptul comunist al „exploatatorului”. Iată ura între angajat si angajator ! Ura de rasa, alta tara care ne marchează comportamentul. In Romania trăiesc mai multe nationalitati. Înainte de 1989 acestea erau denumite „nationalitati conlocuitoare”, adică , noi romanii neaosi toleram prezenta voastră aici, dar va aducem mereu aminte ca suntem „din veci stapâni”. Dupa 1990 au fost denumite „minoritati nationale”, adică sunt de-ai nostri. In vorbe sunt de-ai nostri. In fapt se gândeste ca ungurii vor sa ia Ardealul, musulmanii sunt fundamentalisti, tiganii sunt hoti si puturosi. Lipsa tolerantei fata de alogeni s-a manifestat in momentul in care se punea problema ca noi sa primim refugiati. Peste 60% din romani nu erau de acord.

O societate captivă mentalitatilor „urii de clasa si urii de rasa”, una in care manipulatorii au slutit suflete si au alterat minti, poate face alegeri corecte ? Intr-o societate asa polarizata, in care nu exista cultura dialogului, dar in care se manifesta cultura ostilitătii, se poate conta pe un vot in interesul comunitar  ? Aceasta societate poate fi resetată ?

Da ! Da ! Da ! Dacă votantul refuza mita electorală ! Dacă votantul se vindeca la suflet si minte ! Dacă liderii de opinie si purtătorii de mesaje(votanti si ei) depun diligente in purificarea mintilor si sufletelor ! Da, atunci se poate !

„Fii tu schimbarea pe care o doresti in lume !”, Mahatma Ghandi.