“Referendum ? Nu votez !”

Am citat din spusele , sau scrisele , celor ce nu înțeleg , sau nu vor să înțeleagă , dreptul de a alege , un partid , sau o Cale pe care să marchons , marchons ! Unii dintre aceștia spun că n-are relevanță constituțională ! Atunci de ce să ne deranjăm ! Deși ei fac drumul până la secția de votare ! Cei mai mulți dintre ei sunt nostalgici ai vremurilor când “constituția” RSR și poziția socială îi așeza în statutul social de privilegiați ai “sistemului” ! Aceștia nu discern între dreptul la vot și Libertatea de a Alege ! Și-n vremea ceaușismului se vota ! Dar nu aveam alegere ! Se vota o singură listă ! Nu puteam alege altă Cale decât cea a “construirii societății socialiste multilateral dezvoltate”. Duminică avem posibilitatea să alegem , ProEuropa , sau pentru desființarea Europei ! Duminică putem alege să trăim Liberi într-o țară cu justiție puternică și independentă ! Sau să alegem traiul într-o cleptocrație legiferată ! Alegem , suntem cu Legea sau suntem cu Hoții ! Alături de nostalgici sunt și tineri care refuză participarea la votare ! De ce ? Pentru ei Libertatea este for free ! Li s-a oferit pe gratis ! Ei nu știu , și nici nu li s-a povestit , că-n epoca de aur dacă nu erai tuns regulamentar erai tuns la miliție ! Ce-ar spune tinerii “timberman” dacă li s-ar ordona să-și tundă barba ? Cum ar reacționa fetele cu pantalonași scurți , foarte scurți , de blugi dacă ar fi amendate pentru “comportament incompatibil cu morala” ? Cum s-ar simți dacă se pune control pe internet , sau chiar s-ar interzice social media ? Ei n-au aflat că libertatea de azi le-a fost oferită de unii de vârsta lor care au pus pieptul în calea gloanțelor slugilor dictaturii , acum 30 de ani , strigând-și cu disperare dorința de Libertate !

Mai sunt unii care refuză participarea la referendum ca reacție la insuccesul celui pentru familia tradițională ! De ce atunci spuneați că nu este necesar și acum ar fi ? ne întreabă aceștia ! Pentru că atunci homofobii , fie credincioși , prelați , manipulați , încercau să sperie lumea cu Apocalipsa adusă de LGBT ! Nu votați pentru familia tradițională , ne cotropesc LGBT-iștii , spuneau captivii în mentalitatea feudalismului ! A trecut o jumătate de an și Apocalipsa n-a pornit ! Amenințare gratuită ! Amenințătorii de atunci au prins grai și acum ! Despre Libertatea “orientării sau a atracției sexuale” un citat “relațiile dintre adulți , care sunt agenți liberi , constituie o chestiune privată în care nu trebuie să se amestece nici legea , nici opinia publică ! Altfel putem construi închisori unde iubirea , frumusețea , viața vor fi încarcerate de arierați” ! Organizarea familiei , sau forma de manifestare a iubirii , sunt alegeri ale unor agenți emoționali privați , cărora o societate evoluată trebuie să le garanteze Libertatea ! Acestea sunt argumentele mele pentru neparticiparea la Referendumul pentru familie ! Referendumul pentru Justiție ? Votul universal , un mare câștig al democrației , înt-o societate cu educație civică puțină , poate conduce la instalarea unei conduceri oligarhice ! Cei puțini , care au pus stăpânire pe avuție , vor să pună mâna pe Putere ! Dan Voiculescu , stăpânul Antenelor , “Dacă nu avem Justiția în mâna noastră , nu avem Puterea” ! Liviu Dragnea , încă stăpânul PSD-ului , “Instituțiile statului să ia aminte la rezultatul alegerilor” și “Nu voi pleca din funcție și din această viață ca un prost” ! Această putere cleptocratică legiferează hoția în România ! Referendumul din 26 mai este despre Stoparea Hoției săvârșite cu Legea în mână ! Președintele ne cheamă să Alegem ! Spunem DA , adică suntem un popor de oameni drepți ! Spunem NU , adică suntem de partea hoților ! Nu mergem la votare , adică suntem complicii hoților ! Referendumul este consultarea poporului pentru o problemă generală a societății ! În problema Justiției suntem agenți sociali(nu emoționali) , responsabili în soluționarea unei probleme generale a țării noastre !

Neparticiparea la vot alterează rezultatul “democrației reprezentative” ! Să presupunem că într-o comunitate , cu democrație reprezentativă , sunt 5 votanți și două partide ! Participă la votare 3 persoane , 2 votează cu partidul A și 1 persoană cu partidul B ! Cele două persoane , votante A , raportate la cele 5 ale comunității “reprezintă” 2/5=0,4 , adică 40% ! Dar , cele 2 persoane , votante A , raportate la cei 3 votanți , ajung să reprezinte 2/3=0,66 , adică 66,6% ! De la 40% sar la 66,6 % pentru că indiferenții , comozii , nepăsători stau acasă , merg la grătar , merg în concediu ! Așa au ajuns psdiștii cu “reprezentativitate” de 18 % să facă legi pentru hoți , invocând Votul Poporului !