Puterea si Cocaina

Cei care detin Puterea, fără sa-i stie doza de nocivitate si sa constientizeze acest pericol, sunt tentati la Abuz !

Istoria omenirii este marcată de lupta dintre Cel la Putere si Abuzat !

Prima victorie a fost obtinuta de nobilimea engleză in lupta cu regele, atunci când au impus Magna Carta Libertatum in anul 1215 . Acum 800 de ani ! Aceasta „Constitutie” a limitat puterea regelui si a acordat drepturi cetatenilor. In 1265 se constituie primul parlament ! In anul 1295 regele Edward convoacă Parlamentul , recunoscându-i puterea. Astfel regele Edward accepta dreptul supusilor de a participa la actul de legiferare. „Ceea ce atinge pe toti, trebuie acceptat de toti!”, a declarat regele când era vorba de instituirea unor taxe. ROLUL Parlamentului a fost si este ca Poporul sa  poată participa la Dezbateri si la Decizie !(prin reprezentatnti alesi).

In anul 1660 parlamentarii britanici au inteles ca actionand haotic au putine sanse sa scoată legi bune. S-au organizat in grupări politice (viitoarele partide) conservatori si liberali. Din acel moment actiunea parlamentara a fost coerenta si eficientă. Partidele au devenit purtătoarele de cuvânt ale diferitelor opinii ale Poporului in Parlament.

In anul 1689 este victoria deplina a abuzatilor asupra Celor la Putere. In Anglia se adopta Bill of Rights, Constitutia ! Aceasta garanta Separarea Puterilor in Regat, Parlamentul este Legiferator, se garantează libertatea de opinie si actiune !

Asa a apărut Statul Modern si Democratic, bazat pe Parlament, Partide si Constitutie ! Da ! Acestia sunt pilonii unui STAT democratic  !

De-a lungul vremurilor statele care au urmat exemplul Angliei au evoluat ,celelalte au decăzut in Dictaturi !

Aud despre desfiintarea Partidelor si despre candidati independenti ! Dacă se desfiinteaza Partidele cine mai exprima diferitele curente de gândire ? EL ! Alesul , Independentul ! Alesul cui ? Al câtorva care din diferite motive, cele mai multe interesate, sunt grupul de sustinatori. Ce va face Independentul când o parte din votanti vor relaxare fiscală ptr stimularea investitorilor si cealaltă parte vrea taxe mai mari ptr protectie socială ? De la cine va lua voturi ? De la socialisti, de la liberali ? De la nimeni ! Blocaj ! Exemplu Traian Basescu Primar de Bucuresti cu Consiliu de la PSD, el mai avea totusi si PD-L-isti printre consilieri. Ca sa fii lider trebuie sa-ti exersezi capacitatea de a motiva un Partid care sa creadă in Viziunea Ta. Independent înseamnă sustinerea din partea unei Camarile care in situatia unui succes îsi cere Drepturile !!! Dacă esti ales in numele unui Partid te poti folosi de adeziunea la programul politic sau de disciplina de partid ptr ati promova Programul. Dacă esti Independent trebuie sa negociezi cu toti participantii la decizie. Greu !!! Exemplu Independentul Oprescu ! A candidat independent ! Ei , da. A avut in spate camarila Psdista. Camarila a adunat 45.000 de semnături, singur nu putea. Camarila a finantat campania electoral, nu ca singur nu putea. A ajuns primar ! Camarila cere : Viceprimar Gogu ! Gogu sa fie ! La cimitire dl Cosciug ! Cosciug sa fie ! La Lacuri si parcuri dl Boschet ! Boschet sa fie ! Gata ! Vrei sa faci autostrada suspendată ? Vrei voturi ? Lucrarea de asfaltare dlui Bengalici ! Asa sa fie ! Spatii ptr jocuri de noroc dlui Stupid Popa ! Stupid sa fie !

Cei care studiază cum poate fi manipulat electoratul au constatat discreditarea „omului politic”, neîncrederea in partide, nostalgia după stilul dictatorial a lui Ceausescu. Aceste trei ipoteze conjugate dau un rezultat. Candidatul Independent ! Ei îsi promovează oamenii si  interesul(jaful resurselor) ! Poporul capată satisfactia candidatului după gustul lor .

Avem pana acum doua modele de independenti, Mazăre si Oprescu ! Sunt acestea Modele ?

„Puterea corupe, puterea absoluta corupe in mod absolut!” , zice Lord Acton. Niste cercetători behavioristi au constatat „vigilenta, încrederea in sine, energia, euforia dar si anxietatea, paranoia, aroganta, nelinistea sunt provocate de Cocaina si Putere !”.

Consumul exagerat de Cocaina sau Putere poate dauna grav  !!!