Profesioniști ?

Ieri a fost dezbaterea finala a competitorilor ptr functia de primar al Medgidiei. La ora 3 si 10 dna Mioara Garba-Țuțu a mulțumit celor care au urmărit pâna la sfârșit emisiunea. Am urmărit ! Si ? Alături de deja cunoscuții „polobocul”, „iepurasul duracell” si „Moș Craciun” au apărut „greierașul cri-cri-cri” si „patroana magnetronului”. Noutăți la personaje ? „Polobocul” a probat ca-i lipseste o doaga(sau mai multe). De apreciat sinceritatea si mai ales precaritatea intelectuala cand s-a definit ca „medgidiot”.  „Iepurașul duracell” imbaterizat cu documentele oferite de colegii din „structuri” a încercat sa-l demonizeze pe „dl Vali”. „Mos Craciun” „imbullet-nat” cu argint si-a încărcat flintă cu un „bullet” de cauciuc sau de plastelina si dupa ce-a tras departe de țintă „combativ” si-a cerut scuze „am vrut sa-l ajut pe dl procuror”. „Greierasul cri-cri-cri” smiorcaia , printre criblura terasamentului CF , „nu este domeniul meu de competenta”. „Patroana magnetronului” a torturat calitatile exprimării clare, concise si precise. A fost singura, cu regret declar, care era din „film”, stie despre finantari, stie despre competentele operatorilor regionali(totusi,cu partizanat si exagerări ), stie despre istoria „administrației”, stie câte ceva despre programele nationale, dar si cu multe tușe populiste(dam bani la scoli „in bulk” fara urmărirea excelentei). N-am găsit nici Viziune nici Gândire Strategica. Am aflat ca investitorii străini, de care ne legam multe speranțe, trebuie sa Învețe Românește , nenorociții de exploatatori.

Eoropa 2020, este programul prin care strategii UE așteaptă de la tarile membre sa aibă conducatori locali si naționali care sa asigure o „dezvoltare inteligenta, durabilă si favorabilă incluziunii sociale”. Aceasta inseamna sa avem „profesioniști in afaceri publice” la conducere. Intre cei de mai sus unii sunt „habarnisti”, altii „amatori” si-n cel mai bun caz „decilodocti”. Totusi unul dintre ei va conduce orasul. Ptr traversarea acestui ciclu politico-administrativ soluțiile vor fi Individuale si nici decum Comunitare !!!

P. S. „magnetron” este un personaj care in 2008 îmi dădea lectii(pe blogul gramustea) despre „sistemul de încălzire”, care datorită USL a ajuns Sef peste acest sistem unde si-a probat foarte scăzuta limita de competenta.

P. P. S. voi reveni cu opinia mea despre „temele” din dezbaterea care a confuzionat mai mult decât a limpezit.