Povestea celor 3 scrisori

A fost odată ca niciodată, ca dacă n-ar fi nu s-ar pomeni !!!

Un abil politician este desemnat(ales) sef  peste o importantă autoritate. Sefii lui de la partid l-au instruit ! Ai aici trei scrisori numerotate 1,2 si 3.

Daca ajungi in IMPAS si oamenii te cearta deschizi pe rând scrisorile. După un an de „dragoste cu poporul” apar contestarile. Politicianul deschide scrisoarea nr 1. Sfatul din scrisoare „arunca vina pe greaua mostenire”. Zis si făcut ! Vai de capul nostru, visteria este goală nu ne-a lăsat predecesorul nici un ban ! Ba mai mult răutatea dinaintea mea a luat credite si ne-a îndatorat ptr 25 de ani ! Vai ,vai si iar vai !

Functioneaza !!! Poporul găseste vinovatul si încă un an de „dragoste cu poporul”.

Din nou nemultumiri,din nou contestatii ! Apare un alt IMPAS ! Politicianul deschide plicul nr 2. Sfatul din scrisoare „ia-ti angajamente!”. Buuuun sfat ! Este gunoi pe strada ? In 10 minute ajung eu acolo si rezolv, spune politicianul. Nu este bec la iluminatul stradal ? Mâine la ora 9.30 vin eu acolo si rezolv ! Nu aveti sala de sport la scoala ? Pana la Paste( crestin sau cabalin) construiesc eu repede,repede sala. Uitati-va ! Am făcut deja gropile ptr fundatie !

Functioneaza din nou !!! Oamenii sunt încântati de noile angajamente ale politicianului si urmează un alt an de „dragoste cu poporul”.

Din nou nemultumiri ! Din nou contestări ! Alt IMPAS ! Salvarea trebuie sa vina de la scrisoarea nr 3. ! Omul nostru deschidea scrisoare ! Sfatul din interior „scrie si tu 3 scrisori !”.

SFARSIT