Povestea apei episodul-III

V-am relatat despre ajutorul dat de procuror Puiu Zarafina caracatitei de Medgidia,cea care a distrus Edilmed, prin NUP la infractiuni pe care chiar dansa le-a constatat.

Am trecut la reconstructie. Am convins PNUD(programul Natiunilor Unite ptr dezvoltare) ca la Medgidia sunt oameni seriosi care vor sa aducă orasului servicii de calitate si la preturi acceptabile. Am realizat programul de dezvoltare Agenda Locala 21, planul de dezvoltare ptr un oras al mileniului III. Acest program a costat 100.000 de dolari, 90.000 a plătit PNUD si 10.000 o companie locala. Un concetătean, cu notorietate de mincinos, a declarat ca primaria a plătit toată suma din bugetul local, FALS ! Cu ajutorul PNUD am adus in Medgidia un investitor american care,după tratative lungi si dure, s-a hotărât sa investească in sistemul de apa si canalizare din Medgidia. In vara anului 2006 s-a semnat contractul de concesiune a serviciului de apa si canalizare între Primaria Medgidia si Bonet Industrial ,firma Româno-Americană, de catre Jason Grondon si Dumitru Moinescu. Au participat, drept garanti ai sustinerii proiectului dna Soknan Han Jung, ambasador ONU si rezident al PNUD, Cindy Biggs atasat comercial al Ambasadei SUA, Craig O’Connor director al Băncii de Export-Import al SUA, Eugen Dijmaresu viceguvernator al BNR, Călin Georgescu director PNUD România. Câti oameni importanti si puternici au crezut in acest proiect si l-au sustinut. Ati mai văzut de atunci asa personalităti vizitând Medgidia ??? Declaratii :

„Acest sistem este ceva nou ptr Medgidia ! Medgidia da un start bun care aduce aduce bunăstare si civilizatie ! Va fi un exemplu ptr tot ceea ce se va întâmpla in România ! Acest parteneriat nu înseamnă ca americanii vin doar sa vândă in România. Venim sa investim si sa lucram efectiv impreuna cu voi. Este corect sa creăm locuri de munca” a spus Jason Grondon.

„Statele Unite si România sunt legate de un parteneriat economic cât si militar. Acest proiect va intari relatiile comerciale dinte SUA si România !” declara dna Cindy Biggs.

Proiectul garanta o investitie de 45 milioane de dolari in Medgidia, si o durata a concesiunii de 25 ani. Americanii s-au apucat de treaba. Au început , pe banii lor , reteaua de apa din Valea Dacilor. Au început lucrările de reabilitare a sediului din Medgidia, clădire închiriată de la primărie. Actualul sediul al ADP a fost adus in situatie functionala de Bonet pe banii lor. Previzibilul succes de la Medgidia i-a determinat pe primarii din Mihail Kogălniceanu si din Babadag sa înceapă discutiile cu Bonet.

Succes la Medgidia ? Sa vina americanii la Medgidia sa facă investitii ?

Monopolistii de la RAJA, politicienii din Medgidia, care amăgisera 14 ani populatia din Valea Dacilor ca aduc apa si acum vedeau ca apa ajunge acolo, jurnalisti tocmiti au început lupta împotriva proiectului. Un mare duplicitar al politicii locale face o declaratie ! Moinescu a plătit 1.027.699,88 lei , in mod nejustificat, firmei Bonet. Aceasta afirmatie mincinoasa apare in ziarul Observator(stăpânit de Felix Stroie-director Raja). Imediat partialul procuror Adina Florea da un comunicat ca se efectuează cercetări împotriva mea ptr abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Încercarea mea de a contracara acest demers nu are audienta. Asupra mea si a lui Bonet planează suspiciunea de coruptie. Americanii au legi care pedepsesc aspru coruptia. „Dacă voi asa tratati investitorii, noi plecam!”, au spus investitorii americani. Si au plecat. Eu a trebuit sa fac fata acuzatiilor lansate de procuror Adina Florea, atât in campania din 2008 cât si in cea din 2012. Au plecat americanii si ne-am procopsit cu Raja !!!

Una din declaratiile dnei Cindy Biggs mi-a rămas in minte.

„Suntem constienti ca vom crea provocări ! ”

Avea dreptate ! I-am provocat pe monopolistii de la Raja, pe incompetentii politicieni locali, pe jurnalistii tocmiti si pe procurorii care servesc „grupuri interesate” nu interesul public !

P. S. Voi reveni cu detalii despre dosarul deschis de procuror Adina Florea si cu comparatii Raja-Bonet !