Povestea apei-episodul II

Erau de acoperit 123 miliarde lei vechi,adică 3.600.000 euro. Cu acesti bani puteam face 8 km de străzi asfaltate, sau săli de sport lângă fiecare scoala, sau reparam bazinul de înot si patinoarul,sau apa,gaz,canalizare si asfaltare in Valea Dacilor si Remus Opreanu.
Decizie grea !
Am ales sa introduc in insolventa Edilmed si sa cer tragerea la răspundere a celor vinovati.
Trebuia stiinta, munca multă si discretie. Stiinta, ptr ca era o premiera nationala sa duci in insolventa un operator de servicii publice. Munca ptr ca trebuiau făcute calcule, strategie si tactica. Discretie, ptr ca orice creditor(dintre aceia toleranti cu fosta conducere) putea sa ne lase fără apa,fără caldura sau cu gunoaiele neridicate.
Am preluat la primărie toate cele trei servicii salubritatea, încălzirea si apa-canal.
La data de 1 Ianuarie 2007 cele trei servicii porneau de la zero datorii si cu suportul financiar al primăriei ptr start. Astfel am asigurat continuitatea serviciilor, eliminarea indatorarii bugetului cu 123 miliarde si protejarea locurilor de munca ale salariatilor.
In acea perioada unii oameni din Edilmed au lucrat peste program si de sărbători. Unul din angajati,nu prea invatat cu munca,dar plin de el ptr ca era cel mai priceput la calculator m-a calificat drept „dictator” ptr munca suplimentară. A fost singurul. Ceilalti au fost implicati „trup si suflet” ptr ca au inteles ca muncesc ptr locuitorii orasului si pentru salariile lor.
Totodata am făcut plângere penală împotriva celor care au plănuit, au executat si au beneficiat de Marea Hotie de la Edilmed.
S-a deschis dosarul penal 552/P/2004 lucrat de procuror Puiu Zarafina. Procuror Puiu Zarafina constata(citez din Rezolutie):
-300 tone combustibil livrate de societatea Duval Com Prod, aduse cu vagoane CFR, însotite de scrisori de trăsuri cu denumirea mărfii „REZIDII CC”,dar pe facturi „livrare CLU tip III;
-nu au fost respectate dispozitiile Ordonantei 60/2001 privind Achizitiile Publice;
-constatându-se încălcarea prevederilor OUG 158/2001 privind accizele;
-facturile fiscale seria BACJ 4056586,4056587,4056588,4056589 sunt false;
-s-aufăcut cercetări privind gestiune frauduloasa,inselaciune, fals in declaratii…
Si totusi…
„având in vedere situatia de mai sus făptuitorii …. au actionat cu buna credinta privind achizitionarea combustibilului necesar ptr încălzirea populatiei…pe timp de iarna…”, scrie procuror Puiu Zarafina in justificarea NEINCEPERII URMĂRIRII PENALE.
Dispozitia de NUP ptr cei pe care-i consideram dusmanii Medgidiei(directori,cenzori,consiliu de administratie,primar, consiliul local) ptr ca au prăduit,au tolerat sau au fost complici , a fost redactata pe 5 Iunie 2008. A fost depusă la Posta pe 11 Iunie si a fost predata autoritătilor pe 12 Iunie.
Alegerile ptr functia01816_trackstonowhere_1920x1080 de primar avuseseră loc pe 1 Iunie.
COINCIDENTE ??? sau Plan făcut ptr apărarea caracatitei ?