Patria simulării

Primăria Bucureşti a plantat iarbă pe o staţie de autobuz , pentru o capitală verde ! Primăria Bacăului a acoperit iarba cu mochetă , pentru un oraş la fel de verde !

Sute de mii de copii abuzaţi se prefac că învaţă în şcoli. Yeci de mii de oameni plictisiţi se prefac a fi dascălii acestor copii !

Sute de miide analfabeţi şi-au cumpărat diplome de doctorat. Sute și mii de vânzători de diplome se prefac a fi profesori !

Zeci de mii de oameni îmbrăcați în alb lucrează în niște clădiri infecte. Zeci de mii de oameni bolnavi se prefac că se vindecă în aceste clădiri !

Zede mii de oameni îmbrăcați în negru cu fir aurit , plătiți de stat , propovăduiesc sărăcia , virtutea și iubirea aproapelui. Șefii acestora , îmbrăcați în aur , cu fir negru ,circulă cu mașini de lux si îi bine cuvântează pe cei care s-au îmbogățit furând de la copii !

Câteva sute de oameni , fără loc de muncă , se adună într-un palat și se prefac că dau legi. Câteva milioane de supuși , care au mai rămas , se prefac că le respectă !

Câteva zeci de alți oameni , se adună intr-un alt palat , și se prefac că lucrează pentru binele românilor ! Zeci de mii de români , după ce îi ascultă, se prefac că-și iau abonamente la telefon , dar aleg opțiunea roaming , după care se prefac că se întorc în țară !

Români se preface că are guvern , ca să simuleze că eeste o țară guvernată. România se preface că are parlament , ca să salveze prin imunitate de la condamnare locuitorii lui eterni și pe Liderul său Suprem !

România se preface că are instituții moderne , darnu a maimorganizat de ani de zile un concurs corect pentru un post !

România se preface că are un stat de drept , dar și-a predat toate puterile în brațele unui fost buticar înconjurat de de oameni la fel de deștepți și de drepți , de-acolo de la el !

România se preface că este o democrație , pe care-o apără cu gaze și bâte jandarmii , împotriva românilor !

România se preface că este în Europa , dar urăște libertatea de expresie , diversitatea , toleranța și demnitatea umană ! Români ase preface că este un stat modern , dar a tăiat banii cercetării , ai culturii , și ai sănătății pentru a construi statui și monumente , pentru a cânta muzică patriotică și pentru a-și trimite felicitări !

Românii se prefac a fi oameni raționali , dar subvenționeză vraci , ghicitori , falși profeți din viitor și horoscoape la ceva ce se numește televiziune. Românii se prefac că sunt bogați și mândri la ei în sat , după ani de batjocură și privațiuni aiurea ! Românii se prefac că sunt cinstiți și cu frica lui Dumnezeu , închinând cruci când autobuzul în care circulă fără bilet trece pe lângă o biserică ! Românii se prefac că au o țară , pe care o sărbătoresc ca atumci când n-o aveau !

Șefii românilor se prefac că-i apără de străini , iar românii de atâta apărare , iau calea străinilor ! Românii se prefac că sunt români (centenar , credință strămoșească , treceți batalioane .. , Hagi , Nadia ..) ! Ne înțelegem noi cumva , că oameni suntem !

Primarul Slatinei a mutilat copacii cu plăci de tablă cu decupaje în formă de frunze ! Mai mulți primari și-au acordat titlul de cetățean de onoare , primari ai satelor din care sătenii au plecat la muncă în străinătate !

Totul e Simulacru ! Și e bine așa , e Călduț !!!

P . S . Este un capitol din cartea „Dicționar subiectiv de Cultură Civică” alui Ciprian Mihali ! Vă recomand această scriere !