Orban vrea peneleu !

Ludovic Orban a venit in campanie electorală , ptr șefia peneleu-lui , la Constanta !

1. Gândurile dumnealui :

-avem la conducerea partidului oamenii care n-au legitimitatea data de alegeri !

-actuala conducere a partidului se lauda cu cel mai bun scor al peneleu-lui de cand exista , adică 20% !

-partidul si-a pierdut identitatea !

-partidului ii lipsește Leadership-ul !

-partidul se lauda ca ia decizii in unanimitate ! Ce prostie ! Aceasta înseamnă ca n-avem dezbateri si ca n-avem personalități !

-in partid se iau decizii din instinc , nu dupa o analiza !

Eu ma întreb , cum s-a simțit George Dragomir cand Orban făcea reproșul cu „cel mai mare succes al partidului” cand si el se falea cu rezultatul de la Constanta ? Cum s-a simțit Dragomir cand se vorbea despre tentația la unanimitate , valabilă in partidele totalitare , cand el dădea comunicat ca s-a votat in unanimitate(eu am votat împotriva) preluarea de catre Marghiol(integrul) a organizatiei Ciocârlia ? Cum s-a simțit Dragomir cand Orban vorbea despre „decizii luate prin instinct” cand el a venit la Medgidia si ne-a comunicat „candidatul vostru este Marian Odor , am eu un feeling ca va câștiga” ? La thick-netea obrazului sau nici n-a luat in seama ! El are un TEL , n-are SCRUPULE !

2. Spusele mele :

a. Organizatia de Constanta nu exista . Este o adunătura de oameni , cei mai multi fara opinie , care susține o oligarhie ! Argumente ! Aveam termen august 2015 ptr constituirea OSV , nerealizat ! Aveam termen ptr dezbateri si alegeri candidați la locale , nerealizat! Aveam obligația de constituire a Comisia județeana de Arbiraj,nerealizat !                        b. La Medgidia foștii PD-L-iști sunt împiedicați sa participe la alegeri. Dragomir a dat ordin ca pdlistilor sa nu li se primească cotizația(plata cotizații este condiție) , iar Bourceanu duce la îndeplinire acest ordin.                                                                             c. Partidul rezultat din fuziune este un partid in care democrația a fost înlocuită cu centralismul. Aceasta deoarece s-au mutat deciziile mari de la Consiliile de Coordonare(participa toți membrii organizatiei) la Comitetele executive !                                                                                                   d.  Acțiunile politice au părăsit zona liberală si au trecut in cea populista , au votat „legea dării in plata” transferând la bănci sau la cei cu depozite in bănci costurile , au votat legea alegerilor intr-un tur a primarilor ! Le-am spus ca sunt îngrijorat de alunecarea spre „conservatorism” a acestui partid care anunța fălos votarea legii privind „familia tradiționala ” ! Democrația liberală , in care fiecare are dreptul sa-si aleagă calea spre fericire , moare !                             e. Am afirmat ca „Leadership-ul tranzacțional” trebuie sa înceteze daca vrem ca membrii si susținătorii sa-si păstreze Increderea in noi. Sa se renunțe la obiceiul ca deputatul de Buzău , care si-a pierdut electoratul acasă , sa fie mutat la Dâmbovița . Ca „refuzata ” la Oradea sa fie impusă la Constanta ! Este momentul sa căutam „echipa” care sa fie Capabila sa Inteleaga si sa aibă forta sa Aplice „Leadership-ul Transformational” !

In caz contrar „marea fuziune” se va transform in „imensa fisiune” si acest partid va ajunge un construct cu pene de papagal si cu „ambiț” de leu ! Un peneleu !!!

P. S. La un moment Dragomir si Orban l-au ironizat pe Ovidiu Cupsa si au evocat felul in care ei l-au pus pe funcție ! Eu mi-am exprimat dezgustul fata de acest mod de a persifla un coleg absent . I-am îndemnat pe cei doi sa se întrebe de ce Ovidiu Cupsa lipsește ! Sa se întrebe de ce Groposila, seniorul , membru PNL dinainte de război , lipsește ? De ce Victor Manea , care a reînființat PNL la Constanta in 1990 , lipsește ? Declarația dlui Groposila , la plecarea din partid , „nu pot sta intr-o organizație , alături de unul precum Dragomir , care este mai rău decât un sef de la comuniști”. Îmi pare rău ca acum câțiva ani l-am susținut sa ajungă președinte !”. Declarația lui Victor Manea „nu sunt de acord cu Dragomir care ia decizii de unul singur si plec !”.