Ochii sunt nefolositori dacă Mintea este oarba !

Vad la TV si pe Facebook elevi romani care iau premii la Olimpiadele Internationale. Văd comentarii apreciative la adresa acestora si a profesorilor care i-au pregătit ! Eu cred in ei si in capacitatea noastră de a produce Elite !!!

O comunitate progresează repede dacă Sustine efortul de a Stimula manifestarea Elitelor !!!

Oare suntem dispusi la acest Efort ?

Cand fetele mele erau eleve îmi povesteau despre calificative precum, „esti o tocilara !”sau „ce dovedesti dacă inveti bine?”.

In disputele mele,când oponentul nu mai avea argumente se refugia in „acuza”  salvatoare „bine ca esti tu destept si le stii pe toate”.

Astfel de atitudi inhiba manifestarea celor care fac efortul de a invata si îndeamnă la mediocritate.

Alaturi de ambientul ostil mai exista o cauza a pierderii potentialelor elite. Lipsa resurselor materiale ale copiilor sau a celor care pot pregăti elite(profesorii).

Experienta personală si a tatălui meu(voi reveni cu povestea sa) m-au determinat ca in anul 2007 sa propun Consiliului Local instituirea Premiului de Excelenta !

1. Elevul din Medgidia care intra la liceu cu cea mai mare medie primea un Premiu de 4.000 lei.

2. Elevul de liceu din clasele IX, X, XI si XII care promova cu cea mai mare medie, peste 9.50, primea un Premiu de 4.000 lei.

3. Profesorii care obtineau cele mai bune rezultate in anul scolar primeau un Premiu de 4.000 lei. Erau 8 premii ptr diferite discipline. Matematica cuplata cu Fizica, Chimia cu Biologia etc.

Am început promovarea Premiului in scoli. Am primit aprecieri de la trei scoli, Liceul N. Bălcescu, Sc Gen 1 si Sc Gen 6. Unii au fost nepăsători iar altii foarte critici. Mi-au rămas in amintire doua scoli.

Scoala Generală 5. Intru in cancelarie, atmosfera încărcată, priviri încrâncenatele si multă energie negativă. Liderul de sindicat prof Gafar începe atacul,înainte de a prezenta proiectul, „n-am vrut sa particip la aceasta sedinta,mi-e rusine ca avem asa un Primar, dar am venit sa-mi apar colegi!”, spune dumnealui. Fac apel la calm si încep sa prezint proiectul. Sunt intrerupt de o profesoara tânara, navetista din Constanta, care declara „nu vreau sa aud asa prostii”. Dar dvs ce doriti ? Întreb. Bonuri de masa ! Raspunde. Sunt ilegale, nu poate Primaria sa dea bonuri ptr profesori deoarece sunteti angajatii Inspectoratului. Mazăre cum da ! Sunt date cu încălcarea legii ! Calcă si tu legea si da-ne bonuri ! Sunt stupefiat un dascăl este de acord cu încălcarea Legii ptr un avantaj personal ! Discutia degenereaza ! Dezamagire !!!

Scoala General 5. Ostilitate dar atmosfera mai calma. Prezint proiectul. Vrem bonuri de masa ca la Constanta ! Nu sunt legale ! Atunci da-ne noua 4.000 lei si-i impartim între noi. Premiu de excelenta este ptr elite merituoase nu ajutor social, spun eu. Nu ne întelegem. Alta Dezamagire ! Egalitarismul învinge Meritul ! Când eram elev ptr rezultate deosebite primeam „Diploma de Merit!”.

Singurul beneficiar al Premiului de Excelenta a fost Lavinia Ionescu care in 2008 a intrat la Liceul Nicolae Bălcescu cu cea mai mare medie.

Am pierdut alegerile. Succesorul a dat tichete de masa profesorilor !

ILEGALE !!! Controlul Curtii de Conturi a stabilit ca acordarea s-a făcut cu încălcarea Legii ! Profesorii au dat banii înapoi !

Free your Mind and Think !

Eliberati-va Mintea(de prejudecati) si Judecati !