Nationalizarea Resurselor Naturale

Sunt facebook-ari care solicita „nationalizarea resurselor naturale” ale României !

Nationalizarea este confiscarea de catre stat a proprietatii private. Este o practica a economiilor planificate de tip socialist,comunist.

Enuntul acestui concept produce fiori întreprinzătorului privat roman sau străin.

Exista o cale capitalista ptr protejarea resurselor naturale ! Votul omului informat !

Constitutia României vorbeste despre „proprietate privată” si „proprietate publica”. Resursele naturale sunt proprietate publica si nu pot fi instrainate(vândute), se pot concesiona. Protejarea interesului national la concesionarea resurselor naturale ar trebui asigurat de cei care le au in gestiune(guvern sau primarii). Dacă conducătorii,alesi de popor, sunt corecti ,concesionarea se face in interesul bugetului , adică al nostru „mândru popor roman”. Dacă nu, nu !

In perioada 2000-2004 guvernul Adrian Nastase, apreciat de unii drept cel mai competent(sac), a privatizat compania Petrom. Bine a făcut ? Odată cu rafinariile, benzinăriile (corect vândute ) a vândut si resursele de petrol din subsol si din platoul continental al Marii Negre,care conform constitutiei nu puteau fi vândute. Jurist fiind a inteles ca poate fi acuzat de „abuz in serviciu”. A găsit solutia. Privatizarea Petrom-ului s-a făcut prin lege, parlamentul care exprima „vointa populară” a aprobat ! Cine trebuia sa apere „resursele naturale” când naivii sau coruptii” din parlament au votat acest furt ?

Avocatul Poporului, pus de PSD , sau Presedintele României dl Ion Iliescu aveau obligatia legală de a sesiza Curtea Constitutionala ! De ce nu au făcut-o ? Apartineau aceluiasi PSD !

Putem sa aparam „resursele naturale ” ale României dacă deschidem bine ochii atunci când votam. Insa , de cele mai multe ori se votează NAUC, spune Andrei Plesu !