Sunt facebook-ari care solicita „nationalizarea resurselor naturale” ale României !
Nationalizarea este confiscarea de catre stat a proprietatii private. Este o practica a economiilor planificate de tip socialist,comunist.
Enuntul acestui concept produce fiori întreprinzătorului privat roman sau străin.
Exista o cale capitalista ptr protejarea resurselor naturale ! Votul omului informat !
Constitutia României vorbeste despre „proprietate privată” si „proprietate publica”. Resursele naturale sunt proprietate publica si nu pot fi instrainate(vândute), se pot concesiona. Protejarea interesului national la concesionarea resurselor naturale ar trebui asigurat de cei care le au in gestiune(guvern sau primarii). Dacă conducătorii,alesi de popor, sunt corecti ,concesionarea se face in interesul bugetului , adică al nostru „mândru popor roman”. Dacă nu, nu !
In perioada 2000-2004 guvernul Adrian Nastase, apreciat de unii drept cel mai competent(sac), a privatizat compania Petrom. Bine a făcut ? Odată cu rafinariile, benzinăriile (corect vândute ) a vândut si resursele de petrol din subsol si din platoul continental al Marii Negre,care conform constitutiei nu puteau fi vândute. Jurist fiind a inteles ca poate fi acuzat de „abuz in serviciu”. A găsit solutia. Privatizarea Petrom-ului s-a făcut prin lege, parlamentul care exprima „vointa populară” a aprobat ! Cine trebuia sa apere „resursele naturale” când naivii sau coruptii” din parlament au votat acest furt ?
Avocatul Poporului, pus de PSD , sau Presedintele României dl Ion Iliescu aveau obligatia legală de a sesiza Curtea Constitutionala ! De ce nu au făcut-o ? Apartineau aceluiasi PSD !
Putem sa aparam „resursele naturale ” ale României dacă deschidem bine ochii atunci când votam. Insa , de cele mai multe ori se votează NAUC, spune Andrei Plesu !
E vorba de nationalizarea RESURSELOR NATURALE nu de proprietati
RESURSELOR NATURALE sunt ale statului si in UK si in Norvegia si peste tot in Europa.
Ca sa intelegeti cum este cu proprietatea publica si privată cititi,cu atentie art 136 din Constitutia României.
Si depozitele bancare ale populatiei tot proprietate privata sunt.
Si au fost confiscate in Cipru. Se aude acum ca la fel va fi si prin Europa anului 2016.
Curtea Europeana de Justitie a stabilit ca experimentul din Cipru, de acum 4 ani, este legal.
Si Constitutia Ciprului garanteaza proprietatea privata, chiar mai precis decat Constitutia Romaniei.
Dar asa este astazi, pe internet un frizer poate da indicatii terapeutice pe un forum medical, dedicat bolnavilor de diabet.
Confiscarea depozitelor bancare ? Greu de crezut așa o afirmație ! Dați impresia unui hair-style-ist care vrea sa joace in piața monetară !