” Mai bine renunta ! ” Cherim Pevat

Începusem campania ptr alegerile din 2004. Aveam un slogan foarte bun „Schimba Primăria, Salvează Medgidia !” Adunasem lângă mine foarte multi oameni care realizasera ceva in viata lor. Constantin Savidis ,director la ciment, Gheorghe Boruga , general al armatei, Camelia Plesca ,director economic la Saligny, Ileana Totea, profesor Dumitru Popa, medic veterinar, Sanda Constantinescu, director agentie asigurări, Georgiana Narita, avocat, Lucica Raileanu, întreprinzător privat. Măsuram lunar cresterea in procente de popularitate. Pornisem de la 12% Moinescu si 8% PD. In luna aprilie eram in zona de sud a orasului, străzi cu nume de flori. Problema oamenilor de pe str Viorelelor era lipsa canalizării si drumul prost. Le promiteam canalizare si drum asfaltat. Din cercul de interlocutori o întrebare:

-„chiar credeti ca se poate dle inginer sa avem canalizare si drum cu asfalt ?”

era un bărbat de aproximativ 60 ani , fizionomie de tatar, chip cunoscut. Ma gândesc , il stiu, il stiu. Da, il stiu din fabrica. Lucra la administrativ ca zugrav. Era nea Pevat, dl Pevat Cherim.

” Se poate nea Pevat !. Dacă muncesti ,dacă stii sa aduci bani la buget. Dacă banii din buget nu-i risipesti pe pomeni electorale si pe furaciuni, se poate.”

„dle inginer , m-ati recunosc. Va spun asa ! Stiu cum erati in fabrica. Acolo era disciplina ! Acolo ti-era rusine sa te fofilezi de la munca ! Acolo sefii erau corecti si respectati !”

„si la primărie poate fi la fel !”

” Nu-i la fel. Orasul este stăpânit de CARDASIA dintre cei ce conduc si interlopi. Va fiu greu sa câstigi. Astia nu se lăsa. Nu pleacă de bunăvoie câinele de la măcelărie !.

„nea Pevat avem legi , avem oameni ai legii !”

„oamenii legii sunt cu ei, ii protejează si beneficiază !”

„nu cred, nu se poate !”

„mai bine renunta ! Nu te pune cu EI ! Vei avea de suferit !”

N-am crezut in spusele lui nea Pevat. M-am pus cu ei.

Alegeri primul tur. PD 35%, PSD 35%, Moinescu 44%, Pintilie 39%.

Intre tururi a început caracatita sa activeze. Amenintari, presiuni santaj. Rezultate tur 2. Moinescu 51,5%, Pintilie 48,5%.

S-a redus diferenta de la 5 procente la 3. Avea dreptate nea Pevat !!!

Am câstigat alegerile ! Lupta cu cardasia politician, interlop, procuror, politist abia începea !