Istorie locală

Niște cetățeni ai Medgdiei , imberbi în perioada în care am fost primar , sunt preocupați de istoria locală ! Captivi ai legendelor(despre mine) promovate de dl Pintilie , de dl Iordache și mai recent de dl Vrabie , se întreabă cât am furat , cum de i-am privilegiat pe țigani , ce am facut ptr oraș(ei cred că nimic) , cum de am pierdut alegerile ! Despre toate acestea am scris(am dat raportul față de cei ce m-au ales , sau nu) pe blogul dumitrumoinescu.ro ! Domnilor care aveți dileme , citiți , nu doare , poate obosește să parcurgi 147 postări , dar ajută la iluminarea minților întunecate de ură ! Acum doar o împrospătare a memoriei , una singură ! În mai 2008 S-a terminat prima asfaltare serioasă în Medgidia ! Iordache , viitor primar , și Țuțuianu , viitor viceprimar criticau lucrarea afirmând “nu va rezista 2 ani” ! Au trecut deja 10 ani ! Plimbați-vă pe strada Independenței , pe str Poporului , pe str Republicii și veți constata calitatea excelentă ! Cercetați asfaltarea pe str Tineretului , str Rahovei , str Călugăreni și veți constata că pe acestea , realizate sub mandatul dlui Iordache , asfaltul este deja distrus ! Mai constatați ca dl Vrabie îl ajută pe prietenul său Iordache ascunzând defectele asfăltării ! Cum ? Pe sensul de coborâre spre str Republicii aceste strazi au asfaltul distrus , lângă totuarele de pe partea stângă. Pe stânga a stabilit dl Vrabie să se facă marcajul ptr parcarea mașinilor , asfaltul distrus este ascuns astfel sub mașini. Cei ce au făcut marcajul au greșit pe strada Călugăreni și l-au realizat pe dreapta. Supărat dl Vrabie i-a certat și l-au mutat , într-o noapte , pe stânga. Dl Vrabie este preocupat de hoțiile din mandatele anterioare lui ! Este foarte bine să le facă publice ! Să-i dau o mână de ajutor !

1. 2004-2008 mandat Dumitru Moinescu ! Îl îndemn să facă publice toate dovezile legate de presupusele hoții ! Are la îndemână contracte , acte adiționale , HCL-uri , povești , legende !

2. 2008-2016 mandate dl Marian Iordache ! Dl Vrabie să cerceteze și să anunțe public :

a. Proiectul de 3,1 milioane euro , finanțat de mine de la CNI , “apă și canalizare în zona de nord”. Cum de s-a recepționat , s-a plătit , dar nu s-a pus în funcțiune investiția. Nici azi nu circulă apă pe această rețea. De ce nu s-a realizat componenta de canalizare. Cine au fost subcontractorii lucrării și dacă aceștia aveau legături de rudenie cu dl Iordache.

b. Care a fost temeiul legal prin care dl Iordache a majorat dobânda la creditul EXIMBANK  de la 7,41% la 11,43% pe an. Dacă prin această decizie s-a adus bugetului o pagubă de 9,6 mil lei.

c. De ce dl Iordache a refuzat propunerea lichidatorului Edilmed , prin care Primăria Medgidia putea obține imobilul sediului Edilmed în contul datoriei pe care această societate economică o avea față de bugetul local.

d. De ce a pierdut Primăria Medgidia sediul “Garnizoanei Medgidia” , obținut de mine de la MAPN. Și cine a profitat de “pasivitatea procesuală” a primăriei.

e. Ce s-a ales de “stația raizer”. Aceasta era o bază de producție , în vecinătatea IMUM. Acolo erau buncăre , siloz , benzi , șnec , rezervor subteran de motorină , adică mult “fer”. Tot în inventarul stației se găseau un greder și un cilindru compactor , adică alte zeci de tone de “fer” ! Unde au dispărut ? Cei care sunt responsabili cu inventarul , primarul și directorul economic , au ceva de spus ?

f. În cadrul programului “colectarea selectivă a deșeurilor” finanțat de mine , s-au cumpărat 4 mașini transport gunoi  , un compactor ptr hârtie și unul pentru plastice. Unde au dispărut ?

g. Mașinuțele Piaggio ! Am cumpărat două mașinuțe Piaggio care serveau gospodăria comunală. Acestea au funcționat doi ani foarte bine. Dl Iordache , după preluarea mandatului , a declarat că una din ele este defectă. În baza contractului , făcut de mine, furnizorul s-a oferit s-o înlocuiască. Primarul Iordache n-a reacționat. Dar mașinuțele Piaggio , unde sunt ?

h. Mândria dlui Iordache “ parcul și podul” sunt vai de capul lor ! Cine constată starea asfaltului de pe pod , starea parcului , dispariția scenei din parc ?

3. 2016-2018 , 1/2 mandat dl Vrabie :

a. Unul din marii producători de ciment îi cere dlui Valentin Vrabie teren și acord pentru construirea unui stații moderne de preparat beton. Nu primește răspuns ! Nu are nevoie Medgidia de investitori ? Ba da , dar mai aproape este , după spusele păsăricii albe-n cioc , puțulică la mijloc, cumnatul care obține parte , deocamdată, din fosta pepinieră , tot pentru stație de betoane. Este consiliul local interesat să afle dacă dl Genk are un tratament de investitor privilegiat ? Să cerceteze și să ne spună și nouă , celor ce dau taxe !

b. Se pregătește externalizarea fostelor sere ? Foarte bine ! Dar nu trebuie procedură transparentă ?

c. Cum îl ajută dl primar pe omul de afaceri care a realizat lucrări la hotel stadion să-și încaseze banii ? Acesta , în baza unei comenzi verbale , între două schpritzuri , a făcut lucrarea. Când a cerut banii i s-a spus că trebuie procedură de achiziție. Băiatul de prăvălie , omul care comandă , nu știe cum “să-și asume” așa o situație ! Apropo de hotel , avem și noi un grup de “folcloriste”(după modelul inițiat de Pinalti) cu sediu social acolo , și care se intitulează “fata poate” cu lider neFecioara Maria ?

d. Dl Vrabie a înființat “clubul sportiv” Medgidia ! O inițiativă foarte onorabilă ! Mulți angajați , care taie frunză la câini , pe lângă tineri care activează ca sportivi ! Tot “păsărica albă-n cioc , puțulică la mijloc” plimbă vorba că contractele acestora nu-s înregistrate la ITM , că se fac cheltuieli cu foarte mare larghețe și că bugetul clubului nu-i aprobat de CL Medgidia ! Oare se poate așa ceva ? Sau păsărica este o mincinoasă ?

Eu cred că un consiliu responsabil trebuie să ia în serios asemenea ciripeli , să constituie o comisie de verificare și apoi să facă un raport !