Gloata ucide !!!

„Mulțimea , prin constituția ei , nu poarta Rapundere si nici nu se Căiește ptr Greșelile sale”. Oamenii se aduna in comunități , (urbane , profesionale , politice) , din dorința de solidaritate , de apartenența ! Comunitățile sunt rezultatul sumei Individualitatilor care le constituie. Dacă aceste individualități au atins Maturitatea civică sau politica își exprima opiniile, cu curaj, in interiorul mulțimii. Dacă sunt in faza Minoratului caracterial se cocoșează, se pliază pe Comanda(Ordinul) șefului , cu scuza „știe EL ce face”. Așa se constituie GLOATA !!! Individualitatea care are opinii este declarată Dușman de către Gloata si trebuie izolata si dacă nu se „cuminteste” trebuie exterminata(exclusa) din comunitate ca nu cumva gândurile sale sa devină virale. Afara ! Afara ! Afara ! Striga Gloata. De ce ? Ptr ca face pe deșteptul ! Ptr ca este Gica Contra ! Ptr ca lucrează  cu Dușmanul declarat ! Ptr ca spune Adevăruri care nu plac Șefilor Gloatei ! „CRIMA cea mai mare in ochii Gloatei este de a fi Diferit”. Dacă ești diferit trebuie sa fii Ucis ! Azi ucidem unul , mâine altul si tot așa pana Mulțimea devine Gloata amorfa. Toți oamenii , dar mai ales cei politici, ar trebui , prin educație , sa evolueze către Individualitate(Personalitate), sa nu-si piardă chipul in mulțime ! Oare suntem capabili sub presiunea „anturajului’ si in conflict cu „interesele egoiste”(realizabile doar cu susținerea Mulțimii căreia ii aparținem) sa rămânem „mărturisitori ai adevărului” nostru ? Sau ne dizolvăm in „minciuna”(dictata de conjuncturi) grupului ! Dacă prin educație realizam „cap mobilat si caracter format” , atunci ajungem la Maturitatea care sa ne ajute sa discernem Binele de Rău si putem rosti Adevarul si dezvălui Minciuna !

a. O colega de partid a mărturisit „minciuna” in care a  trăit in organizație. „Am fost împotriva excluderii celor patru colegi de la PD-L. Am votat totuși ptr excludere ptr ca votul meu nu conta. Ceilalți oricum votau la comanda. Rușinați , dar votau.”. Când liderii politici au negat excluderea , Colega noastră a recunoscut „s-a votat excluderea”. A fost pedepsita cu alungarea de pe lista de consilieri. A pierdut șansa unei „demnități publice” dar si-a câștigat DEMNITATEA ! Dintr-un membru al mulțimii a devenit o Personalitate ! Felicitări Daniela !!!

b. Cel care a declanșat epurările in partid se plânge de lipsa de solidaritate a membrilor din oligarhie. „M-ați lăsat singur in fata atacurilor celor propuși la excludere. Voi face fata, nu ma las. Ma așteptam ca voi sa ma susțineți.”. AssKisser(este necesar unul din aceștia in Gloata) are reacție. „Sa facem o declarație a Noastră si sa te apăram !”. Cine-o semnează ? S-o dam anonima !!! Victoras pune-ți piciorul in ghips !

GLOATA UCIDE !!! Gloata i-a dat cupa de  cucută lui Socrate ! Gloata l-a pus pe cruce pe Isus !

P. S. 1. Citatul din debut este a lui Kierkegaard. M-am inspirat din „Nebunia de a gândi cu mintea ta” Gabriel Liiceanu.

P. S. 2. Vrăbiile omoară exemplarele diferite lovindu-le cu ciocul in cap. Este victoria speciei asupra individului ! Atenție la ciocul vrabiei !

P. S. 3. Va amintiți filmul de animatie(anii ’70) OBLIO ? Ce înseamnă sa ai capul rotund in Regatul capetelor Țuguiate ?