Ghidusii cu votanti !

1. Am candidat la Primaria Medgidia sub sloganul „Schimba Primaria, Salvează Medgidia !”. Exista in administrarea Medgidiei un sat , Valea Dacilor cu aprox 1200 locuitori, a cărui principala problema era lipsa apei curente. Le-am promis apa ! Dacă reusesti sa ne pui apa esti alesul nostru pe veci, au spus ei !PSD si un pnlist au încercat din răsputeri sa compromită proiectul. Am dat detalii despre aceasta lupta intr-o postare anterioară. Am învins toate piedicile si in ziua de Florii a anului 2008 curgea apa la robinetele celor aprox 400 de gospodarii din sat. Locuitorii din Valea Dacilor au avut un Paste fericit. Mare bucurie ptr ei ! Vin alegerile. Eu obtin 240 de voturi, iar oponentul meu a obtinut 280 de voturi. „Vecia” ptr locuitorii din Valea Dacilor a tinut mai putin de o luna. In toamna anului 2008, la patru luni de la alegeri, ma vizitează un cetătean din Valea Dacilor. Povestea acestuia urmează. El spune ” in campania din vara dl Iordache mi-a spus, Moinescu v-a adus apa eu v-o dau pe gratis ! L-am crezut si l-am votat. Am folosit multă apa la udat grădina. Luna aceasta mi-a venit factura ptr apa de 700 lei, multi bani ptr mine. M-am dus la dl Iordache , si i-am amintit promisiunea privind gratuitatea apei. El mi-a replicat ca nu a făcut asa o promisiune, făcându-si multe cruci si invocându-l pe Dumnezeu. Eu insist. Dl Iordache ma întreaba, cine ti-a adus apa ? Dl Moinescu, am răspuns. Atunci du-te la Moinescu sa-ti dea 700 lei sa-ti plătesti apa consumată.” De-aia am venit sa-mi dati bani ca sa plătesc apa, îmi desluseste scopul vizitei sale.

2. 1997, eram secretar de stat la Ministerul Comunicatiilor. Mi-am „descoperit” foarte multi prieteni. Primeam telefoane de felicitare ptr numire si in subsidiar(oare ?)cereri ptr montat telefoane in zone dificile. Ne vizitează BERD cu propuneri de finantare ptr proiecte fezabile. Eram responsabil cu strategia de dezvoltare. Le spun celor de la BERD, in tara noastră exista 1.000.000 de cereri , in asteptare, ptr montat telefoane. BERD se arată interesată. Romtelecom face un SF si capată un credit de 600.000.000 $ ptr satisfacerea celor 1 mil de cereri de telefon. „Trafichez” putina influenta si Medgidia primeste o centrală cu 3.000 de numere. 2004, candidez la Primaria Medgidia. La blocuri in fata unitatii militare le vorbesc oamenilor despre planurile mele. Un om striga la mine, esti un mincinos, sunt somer din cauza ta , ai vândut Romtelecom la greci, vorbe „cuminti” , celelalte ma feresc sa le reproduc ptr ca erau de la periferia vocabularului. Acest individ incepe sa devină o prezenta permanenta la intalnirile mele , dovedind imaginatie in utilizarea imprecatiilor. Ma interesez cine este. Aflu ca se numeste Binulescu, ca a fost in echipa de montaj telefoane la Medgidia si ca avea tarif, 300 $ un telefon. Ii înteleg supărarea, 300$/telX3.000 telefoane=900.000 $. Multi bani !

3. 2007. Promovam proiectul meu „premiul de excelenta” ptr elevi si profesori. Lic N. Bălcescu, Sc gen 1, Sc gen 6 au imbratisat ideea. Ostile au fost Sc gen 2, Sc gen 3, Sc gen 5, Sc gen 7. Celelalte scoli nepăsătoare. In scolile ostile mi s-a reprosat ca nu dau tichete asa cum da dl Mazăre. Le-am explicat ca tichete poate da numai angajatorul, iar ei sunt angajati ai Inspectoratului Scolar. Mazăre cum da ? , întreaba ei. Este ilegal, ar însemna sa fac un abuz !, replic eu. Fa abuz dacă vrei sa te votam !, mi se replica. Oameni care ar trebui sa dea educatie ma îndeamnă la ilegalitati ? N-am abuzat si n-am fost votat. Dl Iordache a promis tichete si a fost votat. Toamna anului 2008, guvernul Tariceanu da bani ptr primarii in vederea „mitei electorale”. Primaria Medgidia primeste echivalentul a 500.000 €. O,parte se duce in tichete ptr profesori. La controlul Curtii de Conturi se constata ilegalitatea acordării tichetelor ptr profesori. Profesorii sunt obligati sa dea banii înapoi. Ma întâlnesc cu doua doamne foste educatoare, acum pensionare , si le amintesc de tichete, de ilegalitatea acordării acestora si ca au fost obligate sa dea banii înapoi. Si ce dacă a fost ilegal ? noua ne-au fost de ajutor, mi-au răspuns. Educatori ??? Una din aceste doamne da lectii de morala pe Facebook. Eu n-o cred.