Femeia , “frumosul eșec” al Creației !

”Atunci a adus Domnul Dumnezeu asupra lui Adam somn greu; și , dacă a adormit , a luat una din coastele lui și a plinit locul ei cu carne. Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie și a adus-o la Adam. Și a zis Adam : Iată aceasta-i os din oasele mele și carne din carnea mea; ea se va numi femeie ptr că este luată din bărbatul său”.(Facerea , cap 1 , 21;22;23) Așa a fost zămislită cea numită , ulterior , de poeți “capodopera lumii care a venit aici ptr a lumina acest pământ”.  Dar , “…Și a zis șarpele către femeie : <Dumnezeu a zis El oare , să nu mâncați  roade din orice pom din rai ?>. …Roade din pomii raiului putem mânca. Numai din rodul pomului din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu <Să nu mâncați din el , nici să va atingeți de el , ca să nu muriți!>. Atunci șarpele a zis către femeie <Nu , nu veți muri!>. …în ziua în care veți mânca vi se vor deschide ochii , și veți fi ca Dumnezeu , cunoscând binele și răul. …femeia socotind că rodul  pomului este bun de mâncat …și vrednic de dorit ptr că dă știință , a luat și a mâncat…”.(Facerea , cap 3 , 1 ; 2;3;4;5;6). Și uite așa femeia este degradată de la statutul de “mândria și podoaba creației” , la cel de corupatoare , prin viclenie ,prefăcătorie și prin întovărășire cu răul(șarpele) , a “naivului” bărbat ! Așa este injectată în conștiința omului “etica obedienței” , fă ceea ce ți se ordonă , sub sancțiunea “osândei veșnice”(ptr el ,în sudoarea feței îți vei mânca pâinea și ptr ea , în dureri vei naște) ! Totodată este alungată din conștiință “etica îndrăzneli” , să nu vă atingeți de pomul Cunoașterii , ca doar “Fericiți sunt cei săraci cu duhul , că a acelora este Împărăția Cerurilor”(Matei). Ignoranța si obediența , mai ales ptr femei , este norma de viață . Nu numai Biblia , dar și literatura , îndeamnă femeile la supunere !

“Hărăzitorul și stăpânul meu, ceea ce tu îmi ceri, urmez fără-ntrebari. Așa poruncitu-ne-a Domnul , El este legea ta , iar Tu a mea. Să nu știe prea multe e cea mai fericită știință a femeii și a sa mândrie.” (John Milton).

“Fetele trebuie să fie atente și muncitoare. Trebuie deprinse cu constrângerea , ptr ca aceasta să nu le dăuneze cu nimic. Să le înveți să-și stăpânească fanteziile ptr a le supune voinței altora. Gusturile proprii pot corupe , dacă sunt satisfăcute , și de aceea femeile trebuie învățate să se învingă pe sine.”(J. J. Rousseau)

Hărțuirea sexuală , temă actuală , este expresia mentalităților , consolidate în capul unor bărbați de educația  lor precară , că “femeia este făcută să se supună , să sufere chiar nedreptatea , să suporte greșelile unui bărbat , fără să se plângă.”(J. J. Rousseau)

Feminismul este “lupta de gen” , mai veche decât “lupta de clasă” , prin care , după modelul “drepturilor omului” , femeile duc LUPTA  ptr drepturi civile , politice , dreptul de a decide , singure , asupra corpului lor ! Adversarii lor sunt , în majoritate , bărbații ! Nu toți , doar aceia care n-au trecut cu învățătura de Biblie și de literatura discriminatorie de gen. Dar sunt și femei ptr care conformismul , la tradiții , este o manieră lejeră de viețuire ! În trecut femeile căutau un “ bărbat cu stare” , acum idealul este același , doar formularea s-a schimbat ! Acestea caută “un bărbat bazat”. În vechime mijlocul de seducție al femeilor era “găteala” , adică volane , bonețele , corsete , coafuri ! Conformistele de azi au “avantaje tehnologice” , tatuaje , sprâncene desenate , buze și sâni cu silicon ! Înainte femeile citeau , dacă citeau , romane siropoase ! Acum aproape că nu mai citesc ! Ce le mai trebuie lectură dacă au face-book , TV(cu noră ptr mama , mica mireasă , gospodar fără pereche) ? Educație(cultivarea minții) , fără ea “bărbații devin tirani voluptuoși , iar femeile unealta lor șireată”. Se uită că “dacă știi să citești și nu citești , ești aproape analfabet !”. Ce vor feministele ? Drepturi ! Drepturi ptr femei ! În primul rând accesul la EDUCAȚIE ! Această “luptă de gen” nu este recentă ! Câteva femei curajoase din istoria “revolutiilor conceptuale” !

Hildegard Von Bingen , călugăriță benedictină , născută în anul 1098 , a vorbit despre sexualitatea feminina(a descris orgasmul) și masculină , descriind sexul ca pe un “act sublim , frumos și pasional” ! Călugăriță ! Secolul al XII-lea !

Christine de Pizan , 1364-1430 , a scris cărți conținând sfaturi practice ptr femei . Femeile trebuie să aibă libertatea ,  și forța , de a spune NU !  “Cetatea femeilor” ,un oraș ipotetic în care femeile sunt apreciate și apărate.

Elisabeth I , regina Angliei și a Irlandei între anii 1558-1603 , probează capacitatea femeilor de a conduce ! “I may have a feable and weak body of a woman , but I have the heard and the stomach of a King !” , le-a spus bărbaților ce-i contestau poziția !

Roxelana , ucraineanca , cunoscută sub numele de Hurrem Haseki Sultan , care din slujnică ajunge consoarta lui Süleyman Magnificul , a trăit între 1504-1558 ! Prin inteligență și prin farmece , a influențat puterea și politica . A alungat sau a pus prim miniștri ! Și-a pus fiul pe tron !

Nur Jahan , o carismatică și educată femeie care-l domina pe soțul său Împăratul Jahangir , a trăit între anii 1577-1645 , în India. ‘Though Nur Jahan be in form a woman , In the ranks of men she’s a tiger-slayer” , este părerea contemporanilor săi.

Olympe de Gouges , franțuzoaică , a trăit între anii 1748-1793 . A fost o activistă ptr drepturile femeilor și ptr abolirea sclaviei. A susținut dreptul femeilor la divorț și a scris în favoarea relațiilor sexuale în afara căsătoriei. “A woman has the right to mount the scaffold. She must possess equally the right to mount the speaker’s  platform” , scrie ea in “Declarația despre drepturile femeilor”.  A urcat și la pupitrul vorbitorilor și pe eșafod ! A fost ghilotinată de iacobini.

Alexandra Kollontai , a trăit în Rusia , între anii 1872-1952. A fost o revoluționară comunistă. O fată instruită în Germania , vorbea engleza , franceza , finlandeza dar nu a mers la universitate ptr că mama sa i-a spus că o femeie n-are nevoie de o educație superioară. Citește Marx și se atașează ideilor legate de iluminarea muncitorilor și de preluare revoluționară a puterii. Îl cunoaște pe Lenin și este participantă la revolta populară din 1905 din Saint Petersburg. După Revoluția Bolșevică din Octombrie este numită Comisar al Poprului ptr Bunăstarea Socială. A susținut libertatea iubirii , “sexualitatea este un instinct uman tot atât de natural precum foamea și setea”. Ea este cea căreia i se atribuie dezincriminarea homosexualității , a contracepției și a avortului , în Rusia Bolșevică !!!

Margaret Sanger , a trăit în America , între anii 1879-1966 ! A scris despre educația sexuală , contracepție și controlul fertilității. A militat pentru , și a reușit să obțină ,  legalizarea avortului. “Femeile au dreptul să-și controleze Viața și Corpul” !!! Eforturile sale ptr “birth control” au stimulat cercetarea științifică care a avut ca rezultat inventarea , de către Gregory Pincus , a pilulelor contraceptive !

”Redați-le libertatea(femeilor) și acestea vor deveni imediat înțelepte și pline de virtute ! Altfel nedreptatea căreia o jumătate din neamul omenesc este obligată să se supună se va întoarce  împotriva asupritorilor , iar virtutea bărbatului va fi roasă de insecta pe care o ține sub picior.” Mary Wollstonecraft

P. S. Am folosit citate din Biblie , din “În apărarea drepturilor Femeii” , scrisă de Mary Wollstonecraft . Am folosit informații culese din emisiuni TV(BBC Earth , Da Vinci Learning , History) și de pe Wikipedia. Recomand cartea Mary-ei Wollstonecraft ! Mary a adunat multă cultură , a scris ptr emanciparea femeilor , și-a pierdut Viața , dând viață unei fetițe . A trăit doar 28 de ani !