Excursie prin Medgidia

Un jurnalist din Constanta si-a găsit rolul vietii sale. Acela de petitor ptr frumoasa si „bogata” Medgidia. Omul(man), cu fata împădurită si deontologia zgâriata de sinecura pe care o primeste de la al treilea cel mai sărac sat din judet, încearcă sa vâre pe gât Medgidiei un flacau(tomnatic) care renunta la întelepciunea populară „mai bine-n sat fruntas, decât la oras codas” si aspira la dota(bugetul) frumoasei ! Treaba lui ca  scrie pe bani ! Treaba mea este ca scrie despre mine fără sa se documenteze. Ii recomand Agenda Locala 21 ptr Medgidia si va găsi acolo(10 ani in urma) planul de dezvoltare al Medgidiei. Si atunci,in 2008, s-a găsit un jurnalist(nu-i spun numele,poate are forta sa recunoască singur) năimit, care prin minciuni a contribuit la alegerea unui incompetent care a adus orasul in starea de azi.

O sumara descriere ptr petitor. 4 cămine(adăpost ptr homeless si animale)din zona IMUM reabilitate , Sala de sport „Dan Spataru”, centrale termice reabilitate si sistem de distributie agent termic pe orizontala(înainte de mandatul meu blocurile erau o pădure de tevi de irigatiii pe post de cos fum ptr godinul din apartament), toate scolile(nu una) si toate gradinitele(nu una)  cu tâmplărie de termopan si incalzire noua, iluminatul pe pod(nu exista înainte ,era locul celor mai multe tâlharii), doua supermarketuri, cântare electronice in piata(cu cele mecanice populatia era înselată), concurenta pe transport public, concurenta pe cablu TV(inantea mea Medgidia avea cel mai mare tarif la cablu),drum de centura(2,2 km , făcut ca sa scot traficul greu din oras), 65 km retea de gaz(ca sa ofer locuitorilor alternativa la speculatorii vânzători de lemn ptr încălzire) , burse ptr copii buni la carte dar in nevoie(15 elevi si 3 studenti), bursa de excelenta ptr profesori si elevi(din păcate cu un singur beneficiar), apa la Valea Dacilor(asteptata din 1985), constructie biserica(2/3 din ziduri banii mei, restul de la buget) si renovarea celorlalte, extindere cimitir, teren si bani ptr cimitirul musulman,etc. Daca cineva doreste detalii, cu mare plăcere.

Medgidia are multi oameni destepti care pot conduce orasul. Acestia ,exemplu candidatul PNL la Medgidua, ezita sa intre in politica ptr ca apar „petitori” care transforma competitia in „mahala” . Bunul simt ii îndeamnă sa renunte, pe oamenii cultivati. Naimitul, vandutul, mercenarul n-are scrupule, ca sa-l învingi Trebuie sa folosesti aceleasi arme. Medgidia are drumul spre Europa cu model Paris, Berlin, Roma si spune Nu drumului „back to Cave”.

P. S. Back to Cave= înapoi in Pestera(grota).

P. S. S.  Ce-o fi aia coMan ? La fel ca la copresedinti , mai multi care sa facă functia de presedinte. coMan , mai multi care sa facă un Bărbat ! Patru  ar fi de ajuns sa se adune ?