20 Mai 1990 este data primelor alegeri democratice in România. Am candidat pe listele FSN organizatia Constanta. Am fost pe pozitia a patra, după Adrian Manole, Radu Alexandru, N. S. Dumitru(trimis de la Bucuresti). Intr-o cicumscriptie electorală cu 12 deputati, noi am castigat 8. Acest prim Parlament a functionat si ca Adunare Constituanta. Pe data de 21 Noiembrie 1991 am votat noua constitutie a României. Aceasta consfintea pluralismul politic, statul de drept, economia de piata, proprietatea privata. Am lucrat in Comisia economica de reforma si privatizare. Am trecut de la statutul de inginer la cel de politician. Trebuia sa invat drept si tehnica legislativă, economie de piata, management, leadership. Un nou început , alt efort. Aveam o baza construita din lecturile colectiei Idei Contemporane, „Socul viitorului” si „Al treilea val” Alvin Toffler, „Galaxia Gutenberg” Marshall McLuhan, „Orasele in miscare” Arnold Toynbee, „Tratat despre lucrul bine făcut” Tadeusz Kotarbinski, „Logica dinamica a contradicoriului” Stefan Lupascu, „Megatendinte” John Naisbitt, „Legea entropiei si procesul economic” Nicolae Georgescu-Roegen. Stiam ca „ai carte , ai parte!” si „pune mana pe carte , ca elev, ca altfel tragi la saiba toată viata!”. Dacă vrei sa fii un om „prezent” in veacul tau „tragi la saiba(inveti) toată viata”.
„Cine stie citi,dar nu citeste, este aproape analfabet „
Viata nu este usoara pentru nimeni. Si ce? Trebuie sa perseveram si sa avem intotdeauna incredere in noi insine. Trebuie sa credem ca avem un scop si ca trebuie sa-l atingem.
Viata e la fel cum ai interpreta in public un solo de vioara, invatad stiinta instrumentului pe masura ce canti.
Viata este unoeri foarte zgarcita: trec zile, saptamani, luni si ani fara sa simti nimic nou. Totusi, odata ce se deschide o usa, o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta
Totul a fost nou,am intels mereu asta ,dar nu intelg de ce ,acum e chiar mai rau decat la inceput . suntem mai rataciti si fara directie ca in anii 90 …De ce unii trec de la statutul de *ima -n drum *la cel de politician,acum doar pentru a face avere si a avea cat mai multe avantaje..Ce fac ei pentru tara????
Eu visez ca fiecare sa faca cat de putin pentru ca tara sa mai faca un pas ..dar nu ca racul…cand vor face politica oameni care au muncit pentru averea lor si mai ales nu vor sa praduiasca ce mai e de praduit in tara ….
Este treaba partidelor sa facă o selectie a candidatilor si a alegatorilor sa deschidă ochii, mai ales la cei care-si cumpara voturile !