De ce PRO ? De ce Anti ? De ce Medgidia ?

Ieri 19 Iunie 2020 mi-am anunțat candidatura pentru funcția de primar al Municipiului Medgidia ! Voi candida din partea Partidului PRO România ! Cei cărora le este frică că-și vor pierde privilegiile au lansat atacuri cu minciuni de mult fâsâite ! Ei au orbul găinilor , nu reușesc să vadă “urbanizarea Medgidiei” realizată de mine , și de echipa mea , în perioada 2004-2008 ! Îi voi lăsa în pace , să-și consume neliniștiți veninul ! Voi vorbi cu oamenii onești , dispuși la dialog civilizat , și la consultare în legătură cu viitorul Medgidiei ! Până la discutarea Programului “Medgidia Curată și Iscusită”(Medgidia Eco Smart) voi răspunde câtorva preocupări enunțate de prieteni !

De ce PRO România ? “Te știam om de dreapta !” , “Te înscrii într-un PSD mai mic ?” , “Ai uitat de USL și de lovitura de stat din 2012 ?” ! Voi argumenta ! În cultura noastră politică există confuzie ptr ca tocmai cultura politică ne lipsește ! Dacă te consideri liberal adică respecți PPLL , se crede că ești de dreapta ! Dacă respecți Proprietatea , înțelegi regulile Pieței , apreciezi Libertatea și susții supremația Legii , ești un progresist ! Dacă gândești societatea ca Civilizație Istorică , într-o continuă devenire , nu ca Civilizație Mitică , în care dogme de milenii ne ordonează viața , ești progresist ! Dacă te preocupă soarta minoritarilor , a celor cu “abilitați speciale” , dacă ești empatic cu suferința ești progresist ! Liberalismul , în doctrinele politice , este de centru-stânga , așa cum este Partidul Democrat din SUA sau cum este Partidul Liberal-Democrat din Belgia ! Eu sunt un liberal-progresist ! La fel se definește și Partidul Pro România ! Am mai fost într-un “FSN mai mic”(Partidul Democrat) adică în ramura reformatoare a marelui FSN și am dat suport și curaj celor ce se opuneau PDSR și apoi PSD ! Noi PD-iști am avut curaj ! Și ei PRO România au avut curaj și ei sunt ramura reformatoare ! Vedeți vreo asemănare între Ponta și Ciolacu ? N-am uitat de “lovitura de stat” , dar n-am uitat nici că Victor Ponta și-a cerut scuze și că a spus “am învățat din greșelile mele” ! Și apoi “Orice sfânt are un trecut , orice păcătos are un viitor” !

De ce ANTI ? De ce antiPSD nu-i cazul să descriu ! De ce ANTI-liberali ? Pentru că-i știu din parlament , pentru că-i știu din timpul guvernării 1997-2000 , pentru că prin fuziune din 2018 am ajuns coleg cu ei , pentru că le știu istoria ! Acest PNL , este ramura trădătoare a lui Gheorghe Tătărescu , nu ramura reformatoare a lui Ionel I. C. Brătianu ! PNL-știi lui Tătărescu au votat alături de comuniști desființarea PNT-CD ! Ei au trădat la Tămădău(detalii pe dumitrumoinescu.ro în “liberalii”) ! Ei au cei mai mari turnători la securitate Dan Amedeo Lăzărescu , Mircea Ionescu-Quintus(ultimul președinte de “onoare”) , Constantin Bălăceanu-Stolnici , Alexandru Paleologu(singurul care , rușinat a recunoscut) ! Tupeistul Bălăceanu-Stolinici a declarat mândru de isprăvile sale “istoria a fost de partea mea” ! În perioada 1997-2000 , când PNL era condus de Valeriu Stoica , au colaborat cu PSD la distrugerea PD-ului și a PNȚ-CD-ului ! Cu țărăniștii chiar au reușit ! Despre blaturile PNL-PSD la Constanța altă dată ! PNL-iștii de azi nu sunt liberali , sunt niște conservatori ! Dacă Brătieni ar putea afla că liberalii de azi sunt la Marghiloman , președintele Partidului Conservator) i-ar blestema !

De ce Medgidia ? Ai făcut carieră politică la nivel național , de ce te pierzi în “sătucul Medgidia” ? Pentru că mi-e drag locul în care am crescut ! Pentru că mă deranjează aroganța metropolitană formulată cam așa “ce dacă ești instruit ești din Medgidia” , “bine mă că ești premiat(la facultate) pe buletin scrie Medgidia” , “cum se vede politica constănțeană de la tine din Medgidia” , “cum se pronunță numele orașului tău Megidia sau…” ! I-am învățat să pronunțe corect , i-am învățat despre Abdul Medgid despre “kara-su”(vechiul nume -apă neagră) și cum se poate transforma în “ak-su”(apă albă , proaspătă la Valea Dacilor) ! Pentru că avem copii care merită un viitor aici , pentru că avem seniori ai căror copii și nepoți nu-și găsesc rost aici , pentru că… Pentru că toți cetățenii trebuie să aibă șanse , trebuie ca toți să aibă oportunități , pentru că sunt unii care trebuie sprijiniți ! Pentru că “think globally, act locally” este o învățătură care șterge diferențele dintre metropole și periferie ! Pentru că nu accept “periferizarea” oamenilor și a locurilor unde aceștia trăiesc ! De aceea Aici la Medgidia !