Cronica unui Aprilie înfierbântat

Duminica 6 Aprilie 2006, in Medgidia. Celebrul Cherim Ferat, petrece o noapte in discoteca Teachers împreuna cu „aliatii” săi din oras. Spre dimineata porneste catre locuinta unuia „Ariciu” care rămasese dator la plata „taxei de smecher”. Dupa ce-l „lamureste” pe „Ariciu” in legatura cu onorarea obligatiei, se îndreaptă catre locuinta lui Ion Nicolae. Intra cu forta in casa acestuia, o ameninta pe copila lui Ion Nicolae cu pistolul la tâmpla, vrea sa stie unde este tatăl acesteia. Copila ,sculata din somn ,s-a speriat si s-a scăpat pe ea. „Sa ma caute taica-tu, sunt la TEACHERS!”spune Ferat.

Ma suna Ion Nicolae si-mi relatează evenimentele. Îmi spune ca fratii săi inarmati cu ciomege si cutite vor sa-l caute pe Ferat si sa-si găsească satisfactie ptr trauma nepoatei. Il sfătuiesc sa-i tempereze, sa facă plângere la politie si sa vina la primărie sa analizam situatia.

Plec spre primărie. Sunt anuntat de evenimentele violente de la discoteca Teachers. Antecamera discotecii are geamurile sparte, doua masini aflate in apropiere distruse, lume care comenta. Titi Nicolae, Lili Arghir si alti cativa au încercat sa intre peste Ferat in discoteca. Cei din interior au aruncat cu scaune, cei de afara cu pietre. Nicu Tudor, beat mort ,striga ,cocotat pe treptele discotecii, „uitati ce au făcut oamenii lui Moinescu !”.

Merg la primărie. Ma întâlnesc cu Ion Nicolae si Lili Arghir. Arghir încearcă sa-si justifice actiunea prin „sângele fierbinte de tigan” si razbunarea ptr agresiunea lui Ferat fata de nepoata sa. „Ati făcut o prostie cat voi de mare” le-am spus. Ma suna sotia lui Dan Tudor. Ma roagă s-o ajut sa inlocuiasca geamurile sparte de frica hotilor care peste noapte ar putea intra in discoteca. Ii promit ajutor. Ii spun lui Arghir, cautati furnizor de geam termopan si reparati stricaciunea. Apare comandantul politiei. Împreuna mergem la discoteca.

Lucratorii de la salubritate curatau mizeria de pe trotuar si din apropierea zidurilor discotecii. Dan Tudor încerca sa-i oprească strigând „lasati asa , sa vina televiziunile sa filmeze, sa vadă toată tara !”. Sotia lui Dan Tudor îmi spune la telefon „nu-l bagati in seama, este beat, a băut toată noapte, ajutati-ma sa pun geamurile la loc sa securizez discoteca”. Dan Tudor vorbeste(tzipa) la telefon ” Bă Cristi, de câte ori sa-ti spun , trimite bă pe cineva sa-l aresteze p-asta ! N-auzi bă , trimite bă odată-n „dick”-a mea !

Merg la primărie. Ion Nicolae ma anunta ca o parte din rudele sale, participante la agresiunea de la discoteca ,au fost arestate. Titi Nicolae si Lili Arghir s-au ascuns si vor sa fuga. Ii spun lui Ion Nicolae, sfătuieste-i sa se predea, isi îngreunează situatia fugind de justitie. Femeile din familia Nicolae ma anunta ca politia face control in casa lui Ion Nicolae, ca le-a fost prezentată o hârtie si ele nu înteleg ce scrie. Ma duc acolo. Era un mandat de perchezitie. Ii asigur pe cei din curte ,care voiau razboi cu „militienii”, ca este in ordine, ca politistii isi fac datoria. Se întocmeste proces-verbal de perchezitie in care politistii n-au nimic deosebit de reclamat. In timpul anchetei comisarul Radoaca a declarat ca s-a simtit intimidat de prezenta mea. Am vrut sa ma apar cu PV de perchezitie dar acesta lipseste din dosar. Fac cerere la Politie ptr copie. Răspunsul lor, nu avem PV perchezitie, este dat la parchet.

Merg la primărie. Deschid televizorul. Agresiunea de la Medgidia. Interlopii primarului Moinescu ataca o discoteca. Imagini, persoane agresive, Titi Nicolae trage cu pistolul. Sursa imaginilor este Politia Medgidia. Primul meu gând, daca politistii erau de fata de ce nu au intervenit sa stopeze ? Al doilea gand , cum de se aflau acolo ? De obicei cand ii cauti nu-s ! Promptitudine sau complicitate ? Eu am răspunsul.

Seara zilei de 6 aprilie. Jurnalisti din TV , radio, presa scrisă îmi cer detalii despre caz. Le sugerez sa caute informatii la Politie sau Parchet. Nu capată. Il caut pe comandantul politiei. Ascuns in spatele unui telefon închis. Merg la Parchet si cer sa-l vad pe procurorul de caz. Sunt condus la biroul dnei Zarafina Puiu. Tipete, urlete, istericale ! Nu aveti ce cauta aici ! Il sun pe procurorul sef ! Ii spun ca presa cere, in mod legitim , informatii despre caz. Ii sugerez ca ar trebui sa dea informatiile care se pot da, ca ei stiu mai bine ce se poate spune in asemenea cazuri. Isterie in stare acută. Mi-l da la telefon pe procurorul sef. Ii explic motivul prezentei mele la parchet. Am impresia ca ne-am inteles.

7 aprilie. Ion Nicolae ma anunta ca si-a convins(la îndemnul meu) cei doi frati sa se predea. Toti cei 8 sunt cercetati in stare de arest ptr „ultraj la bunele moravuri si distrugere”. Infractiunea s-a produs pe 6 aprilie, 6 din cei 8 erau in arest din aceeasi zi , ultimii doi din 7 aprilie. In data de 3 mai 2006 au fost trimisi in judecată.

Cateva zile mai târziu începe cercetarea impotriva mea ptr acuzatia de „favorizarea infractorului” al carei continut este „actiuni ptr tergiversarea sau zădărnicirea cercetărilor”. Care tergiversare ? In doua zile au fost retinuti si cercetati. Care zadarnicire ? In mai putin de o luna au fost trimisi in judecată. Sunt cercetat de Parchetul Tribunalului Constanta. Cauza mea este data la Inspectoratul de Politie Constanta. Nu stiu ce au concluzionat politistii, dar cred ca rezolutia acestora n-a fost pe placul Adinei Florea. Aceasta prin rezolutia din 24 sept 2008 ma anunta ca începe urmărirea penală ptr „favorizarea infractorului”. Procuror de caz ? „Obiectiva” distributie „aleatorie” a dosarelor a condus cazul meu la cine altcineva decât Puiu Zarafina !!! Cea care i-a scăpat de răspundere pe directorii Edilmed si pe conducătorii orasului dinainte de 2004 ! Cea care i-a cercetat pe cei ce-au atacat discoteca Teachers, si care a avut diferendul cu mine in legatura cu prezenta mea la parchet. Vizita mea la parchet interpretata , in noul dosar, ca tentativa de tergiversare. Putea fi martor al acuzării , nu acuzator !

Primele doua instante, Judecătorie si Tribunal au apreciat nevinovatia mea. Curtea de Apel, nu. CEDO a constatat ca am dreptate. La data de 15 Decembrie Hotarea CEDO a rămas definitiva. S-a făcut DREPTATE ! Urmează REPARATIA ptr nedreptătile făcute !

PS. Personaje:

  1. Adina Florea si Puiu Zarafina, acum procurori la Parchet Curtea de Apel Constanta. Înainte procurori la Medgidia. Au fost procurori in perioada  in care se baga la centralele termice din Medgidia combustibil furat. Cand s-au vândut la fier vechi centrale termice de la bazinul de înot. Cand s-au vândut pe preturi de nimic Bowlingul, clădirile de pe str Decebal(acum centrul de dializa, firma de cadastru, clădirea de la intersectia cu str Tineretului). Cand EdilMed a ajuns la datorii de 120 mld(lei vechi). Cand s-au dat locuinte(chiar ptr un procuror) din fondul de stat , pe declaratii in fals.

2. Dan Todor, detinatorul fără titlu al fostei discoteci Teachers, acum magazin cu marfa chinezeasca. Cel care a construit , langa parc, un imobil de aprox 300 mp pe un teren al primăriei ptr care plătea chirie(numai ptr 120mp). Încercând sa-l vândă s-a lovit de doua impedimente. Constructia era mai mare decât cea din acte si amplasată peste o canalizare.   S-a supărat pe mine ca nu am falsificat niste documente ca sa poată vinde.

3. Cherim Ferat, sef peste interlopii „fără granita”, care a agresat la un moment dat o asistenta la spital iar plângerea acesteia s-a pierdut.

4. Ion Nicolae(Coiciu) si Lili Arghir(Gudinei) membri ai PD, sustinători ai mei in campania din 2004. Primul un om serios care a inteles normele de comportament impuse de mine. A fost consilier ptr romi si a muncit cu rezultate. Al doilea unul care a profitat de pozitia sa făcând lucruri incorecte si chiar ilegale.