Continuare !

3. Învățământ. Opinia majoritara, sa dam bani profesorilor ca ei stiu mai bine , este socialism gregar. Banii publici se acorda ptr finalizarea unor Politici ! Reducerea abandonului școlar, Stimularea Excelentei, Dezvoltarea „e-skills for future e-jobs”, organizarea învățământului tehnologic si a învățământului vocațional , Mobilitate profesională,  pot fi Politici Publice pe care un PRIMAR trebuie sa le stie !

4. Sensul giratoriu de la berărie. Este bun ! Au spus unanim cei prezenți, chiar si cei care in 2008 ma criticau ca am redus viteza de deplasare pe str. Independentei si care uitasera ca multi tineri vitezomani si-au curmat viata in gardul unității militare. Ar mai trebui câteva sensuri giratorii, au adăugat unii. PUZ-ul ptr str Independentei , aprobat in 2006 si desființat de dl Iordache in 2009, prevedea un sens giratoriu la intersectia Str Independenteai cu str Dezrobirii si un altul la capătul dinspre unitatea militară. La primul dintre ele am mutat stâlpii de iluminat ptr crearea de gabarit, iar la ultimul am solicitat 1 ha de teren din curtea unității militare ptr ca sensul giratoriu sa se organizeze pe o suprafața plana. Hectarul s-a obtinut in 2009, dar proiectul a fost abandonat.

5. Patrimoniu public vândut anturajului. „Greierașul cri-cri-cri” a pus doua întrebări care au rămas fara răspuns desi „patroana magnetronului” știa subiectul. In 2007 am obținut de la MApN clădirea garnizoanei. Am întocmit un proiect pe finantare transfrontalieră Româno-Bulgar ptr un Centru de Afaceri. Acea clădire era revendicata de un cetătean din Medgidia. Le-am reproșat celor de la MApN ca mi-au transferat un imobil cu sarcini pe el. Am fost in proces cu pretinsul mostenitor care n-a putut proba in instanța succesiunea, a fost răspunsul celor din MApN. „Moștenitorul” a început(in 2009) un nou proces, de data aceasta cu Primaria Medgidia si a castigat ! Cum ? Ar putea sa explice dl Liviu Zaharia , consilier la acel moment, sau dna Nesrin Geafer, jurist al primăriei. Traseul fostei garnizoane ?De la  Primaria Medgidia la „mostenitor”, de la acesta la Marian Butnaru !!! In 2004 Edilmed , societatea de servicii publice, a primăriei avea datorii de 120 mld, pierderi de 37 mld la o „cifra de afaceri” de 118 mld. In 2007 creditorii cereau satisfacție, desi pana-n 2004 tăceau mâlc. Am decis insolventa Edilmed si astfel am scutit bugetul de plata acestor datorii. Cei mai înfocați critici ,ai introducerii in insolventa, au fost Pintilie Mircea, primarul care a patronat dezastrul, si Iordache Marian, membru(retribuit) CA la Edilmed. La momentul insolventei Edilmed avea datorii(din redeventa neplătită) la Primărie foarte mari. In sedinta de CL, in care societatea de insolventa a prezentat situatia, am solicitat ca Primaria sa se înscrie la masa credala. Acelasi lucru l-au sugerat si insolvatorii. In acest fel Primaria putea sa obțină, in contul datoriei, sediul fostului Edilmed. Dl Iordache s refuzat , n-a întreprins nimic in sensul îndestulării Primăriei. Traseul Patrimoniului Edilmed ? De la Primărie la societatea de insolventa, de la aceasta la Marian Butnaru !!!

P. S. In 2005 am proiectat Parcul Industrial Medgidia, caracterizat de unii drept Himera lui Moinescu. De curând am mai „visat” câte ceva. Voi descrie alte trei Himere. Curând !