Confirmarea prejudecății !

"I trust this site to tell the truth."

Este unul din algoritmii prin care funcționează mințile cu orizonturi restrânse ! Aceasta , comfirmarea prejudecății , este reprezentată de recunoașterea unui model propriu de gândire la alți semeni ai noștri ! Atunci ne entuziasmam , comentăm(dacă avem cuvintele la noi) în aceeași manieră , sau dăm like când cuvintele nu găsesc drumul spre tastatură sau gură ! Ea , confirmarea , este acceptarea acelor “adevăruri” care confirmă gradul nostru de înțelegere al realității ! Vedem numai ce ne face plăcere ! Ascultăm numai ceea ce ne gâdilă auzul în partitura dragă nouă ! Ne este dragă paradigma Noastră pentru ca Ea ne exprimă Identitatea . Ea este modul nostru de a ne exhiba stima de sine ! Nu acceptăm păreri contrare chiar dacă ele sunt argumentate logic ! Ni se pare că logica altora este sofism , iar logica noastră este irefutabilă ! Într-o lume a Schimbărilor , schimbări accelerate , oamenii cu inerție mare a gândiri , iubitori ai “prejudecăților confirmate” țin LUMEA pe loc !

Naționalistul nu vede federalizarea ! Autarhistul nu vede globalizarea ! Credinciosul nu vede , cu ochi buni , Evoluția ! El crede în Zămislirea Divină(dar n-a citit despre Tiberius Panthera) , crede în transformarea apei în vin , crede în separarea apelor cu-n toiag ! Darwin , Dawkins , Shermer , Hitchens , sunt din altă lume ptr credincios ! Sunt susținătorii celor două paradigme , Religia și Știința , blamabili ? Nu , ei au propria lor Realitate ! Fiecare are argumentele și certitudinea lui ! Credinciosul modern invocă dilema lui Pascal , dar uită că Pascal a fost și un mare Om al Științei ! Omul “straight” , nu-l acceptă pe LGBT , dar nici nu face efortul să înțeleagă noțiuni “necreștinești” precum “orientare sexuală” , “identitate sexuală” și cât de naturale sunt acestea și prezente în istoria umanității ! “Homofobia este expresia anxietății rezultate din înclinații homosexuale reprimate. Homofobia este o dereglare psihică din categoria celor intolerant agresive. Homosexualitatea este naturală , restrânsă la 4% din populație . Fotosinteza ar fi nenaturală , dacă ar fi realizată de om”. Între ghilimele sunt citate ! Militarul îl disprețuiește pe civil și scrie “Bă civilule , tu nu poți fi ca mine” ! Dacă primește replică se revoltă și apelează la “omul de onoare” purtător de uniformă și drepturile sale de apărător al patriei ! Românul care muncește în privat este apăsat de poveri fiscale din care bugetarul primește salariile mai mari decât ale sale ! Bugetarul primește indemnizație de hrană , primește tichete de vacanță ! Polițistul și militarul , epuizați de efort la 40 sau 50 de ani , ies la pensie ! Lucrătorul din privat lucrează și contribuie până la 65 de ani ! Nedreptăți pe care le apărăm atunci când avem nevoie de “confirmarea prejudecăților” !

Comfirmarea prejudecății este una din forțele naturii umane care ne modelează comportamente ! Ea este un EȘEC al gândirii obiective ! Confirmarea prejudecăților este foarte prezentă în societate atunci când politica împarte nedrept Resursele ! Cel care apucă o Halcă , o apără ! Sărăciții o critică !

PSD-ul este modelul contemporan de haiducie ! Ei fură de la cei ce produc și dau clientelei politice !

Liviu Dragnea este Lotrul Magnum , înconjurat de loTrișori !

P. S. 1. Va amintiți de “Legea unică a salarizării” sau de “Legea Pensiilor” , elaborate de guvernul Emil Boc ? N-am fi avut nedreptățile de azi !

P. S. 2. “Iubirea din oglindă” , texte adunate de Tatiana Negulescu , lectura care poate ajuta !

P. S. 3. “Prietenia , legăturile , relațiile de familie , încrederea , fidelitatea , supunerea acesta a fost liantul care ne-a ținut laolaltă” ! Citatul este despre un fel de “onoare” și descrierea acesteia în cartea “Un om de onoare” , în care Joseph Bonanno portretizează mafiotul ce “onorează” codul din Cosa Nostra !