Colectiv

Un film ! Nu-i doar un film ! Este un manifest , este un protest ! Un manifest ce elogiază lupta jurnaliștilor pentru Adevăr ! Este un protest împotriva nepăsării și neglijentei autorităților ! Este un protest împotriva superficialității unor constructori ! Este un protest împotriva lăcomiei furnizorilor de biocide ! Este o simbioză de Personaje și Situații ! Personaje uluitoare ! Este Cătălin Tolontan și rețeaua lui de colaboratori și surse ! Este umanul Ministru Vlad Voiculescu și echipa sa care se luptă cu un sistem putred de corupție ! Este copleșitor de frumoasa spiritual , dar desfigurată fizic , fată scăpată din infernul Colectiv ! Situații ! Conferința de presă a lui Vlad Voiculescu versus a fostului ministru ! Deschidere vs Ermetism ! Ședința de redacție de la Gazeta Sportutilor , înaintea căreia oamenii își lasă telefoanele pe hol , de teama supravegherii ! Ședința fotografică a fetei desfigurate , înaintea căreia aceasta se rujează ! Chinul fetei în a-și exersa mâna bionică ! Cele două doamne de la Spitalul Universitar care dezvăluiesc hoțiile lui Optescu și sursa banilor cu care acesta și-a construit o clinică în Elveția ! Declarația SRI-ul , noi am informat autoritățile despre Hexifarma , dar aceastea n-au acționat ! Conversația lui Vlad Voiculescu cu tatăl său , care începe cu “bună ziua tăticule” ! Un film Document ! O filă neagră în istoria noastră !
Succesiune de cadre superbe însoțite de melodii copleșitoare “nothing more” , “caught out in the rain” și….. “the day we die” ! Ei au murit și nația n-a luat lecția ! După un an criminalii au câștigat alegerile !

P. S. De la “colectiv” am plecat la “collective” , o colecție de magazine cu haine ! Fata din “colectiv” mutilată , de incendiu , comparată cu o buzată siliconata din “collective” , era o Icoană a Speranței și-a Dorinței de Viață ! Vizitatorii din “collective” știu oare de filmul “colectiv” ?