Civilizație și legislație !

La sfârșitul sec XIX Oscar Wilde este condamnat la închisoare ptr o relație homosexuală cu Lord Alfred Douglas ! Rezultatul suferinței sale este De Profundis ! În acea perioadă Civilizația si Legislația engleză considerau nenatural acest tip de relație și o pedepseau cu închisoarea !

În timpul celui de al II-lea război mondial aliații căutau să descifreze codul mașinii ENIGMA , cu care nemții comunicau ! Un matematician Alan Turing a reușit și astfel a contribuit la scurtarea războiului și la salvarea multor vieți ! Alan Turing era un homosexual ! A fost condamnat la închisoare ! A acceptat “castrarea chimică” ca alternativă la închisoare ! S-a otrăvit ! Civilizația și legislația engleză , la mijloc de sec XX , era ca în sec XIX ! În anul 2009 premierul Gordon Brown a cerut scuze public ptr tratamentul la care Turing a fost supus ! În 2014 Regina Elisabeta l-a grațiat pe Alan Turing ! Civilizația și Legislația engleză a ajuns din urmă vremurile !

Civilizație înseamnă să-ți actualizezi cunoștințele la vremurile în care trăiești ! Cunoștințe sunt opiniile , părerile care au trecut proba adevărului ! Ele sunt intim legate de fenomenele mentale ! Un creier care nu-și atașează informații noi , nu face trecerea către minte , și nici n-are șanse să ajungă o conștiință modernă !

Până de curând codul penal românesc pedepsea homosexualitatea ! Odată cu intrarea în clubul UE a trebuit să învățăm să respectăm dreptul minorităților , inclusiv al celor cu orientări sexuale diferite ! Avem legislație care sancționează nerespectarea acestor drepturi ! În codul penal art 297 alin 2 , despre abuz , se spune “cu aceeași pedeapsă(2-7 ani) se sancționează persoana care îngrădește exercitarea unui drept al persoanei … ori crează ptr aceasta o situație de inferioritate pe temei de rasă , naționalitate , limbă…orientare sexuală …” ! Cine se încadrează aici ? Dragnea , Dăncilă , parlamentarii care au votat ptr referendum ? Codul penal prevede sancțiuni și ptr “complici art 48” și ptr “participarea improprie art 52” , adică ptr Facebook-iștii sau popii care “participă impropriu” ! Există pedeapsă ptr “instigare publică art 368” și ptr “instigare la ură art 369” ! În România acestor vremuri avem Legislație n-avem încă Civilizație de sec XXI ! Acest referendum vrea să aducă legislația la nivelul lipsei de Civilizație !

Opinii-Cunoștințe-Conștiință-Valori și de aici CIVILIZAȚIE !

Acum câțiva ani Adrian Severin cugeta “dacă în această țară se fură , ar trebui dezincriminat furtul” ! Acum am putea spune “dacă homofobia este generală ar trebui socotită o Virtute iar Toleranța un Viciu” ! Oare avem suficiente cunoștințe să reflectăm asupra a ceea ce înseamnă ZEITGEIST !!!