Ce este ADI ?

“Ce este ADI ?” sunt întrebat de un cetățean al Medgidiei ! Este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ! După intrarea în NATO(2004) , era previzibilă acceptarea României în Uniunea Europeană ! În acel an am fost ales primar la Medgidia ! Am început munca de pregătire ptr accesarea fondurilor europene. Am înființat Direcția de Dezvoltate , cu obiect de activitatea pregătirea de proiecte , monitorizarea implementării acestora și de auditarea internă. Comisia europeană sugera asocierea primăriilor pentru facilitarea accesării fondurilor. Am înființat , în toamna lui 2005 , ADZ Medgidia , adică Asociația de Dezvoltare Zonală Medgidia , având ca membrii fondatori Consilul Local Medgidia , lider al asocierii , și Consiliile Locale din Castelu , Mircea Vodă , Tortoman , Siliștea , Peștera. Ca urmare a constituirii ADZ Medgidia am înființat și GAL(grupul de acțiune local) , printre primele 5 din România ,  ptr implementarea proiectelor aprobate de ADZ. Director al ADZ , funcție executivă , a fost numit dl Livădariu. În anul 2008 primar a fost ales dl Iordache , care l-a păstrat în funcție pe dl Livădariu. În loc să ducă la îndeplinire proiectele gândite împreună cu mine(crearea de locuri de muncă, atragerea de investiții, servicii sociale) , oamenii s-au apucat de plimbării finanțate de ADZ. Plimbările acestea , cu costuri ilegale , l-au costat pe dl Livădariu o condamnare penală cu suspendare. În anul 2008(august) , ADZ Medgidia , prin dl Livădariu semnează contract de GRANT(bani europeni) ptr “dezvoltarea afacerilor transfrontaliere în zona de dezvoltare Medgidia-Silistra” , în valoare de 148.565 euro. Cum au cheltuit acești bani ? Ilegal ! Ministerul Dezvoltării prin adresa 15.038/17.11.2010 cere recuperarea , de la ADZ Medgidia , a 80.219,14 euro și 98.864,81 lei , “rezultate din nereguli” în gestiunea fondurilor comunitare ! De ce un lucru bine gândit(de mine) ajunge o rușine ptr Livădariu , Iordache ? Pentru că aceștia sunt iresponsabili și ptr că anturajul politic le-a dat sentimentul impunității ! “Lucru bun la nebun” !

ADI Medgidia , Asociația de Dezvotare Intercomunitară Medgidia , am înființat-o în 2007 prin asocierea a 23 de localității din vestul județului Constanța , lider de asociație fiind Medgidia. Scopul era delegarea serviciului de colectare , selectare , depozitare deșeuri. Prin studiul de fezabilitate se stabilise groapa de gunoi la Medgidia , din rațiuni de cost al transportului, 4 centre de colectare-selectare-valorificare , utilizarea materialelor reciclate ptr reducerea taxei pe gunoi(39 lei , atunci ! Acum ? Aproape 90 lei !) ! Începusem procedura de selecție a unui operator ptr deșeuri ! Vigilentul Nicușor Constantinescu și operatorul de deșeuri constănțean , intim cu PSD-ul , au înțeles pericolul unui competitor și o amenințare ptr monopolul pe tarif ! L-au ajutat pe Iordache să ajungă primar , sub condiția ieșirii din ADI Medgdia ! Nicușor Constantinescu a înființat , mult după mine , ADI Dobrogea unde a înghesuit primăriile conduse de psdiști ! În toamna lui 2010(?) dl Iordache deși avea prin ADI Medgidia contract cu GBI , operatorul spaniol pe deșeuri , a semnat , după câțiva pumni , aderarea la ADI Dobrogea . Lucrurile au fost în negociere până la alegerile din 2012. Iordache primește candidatura din partea USL , PSD primește garanția că GBI Serveis va fi alungat din Medgidia. Înțelegere între “gentlemen” , lucrurile se petrec întocmai ! Între ADI Medgidia și operatorul spaniol este un litigiu comercial cu miza 2.000.000 euro ! Cine va plăti ? Medgidianul care votează fără discernământ , care votează mincinoși , care nu știe ce-i ADZ și nici ce-i ADI !

Eu , ptr că am înființat ADZ Medgidia , ptr că am înființat ADI Medgidia , ptr că am obținut 9 milioane de euro ptr unul din primele proiecte municipale din România , am primit , de la Fundația Principesei Margareta , în decembrie 2007 “DIPLOMA-pentru cel mai activ primar din România în atragerea fondurilor europene” !

”Nu aștepta să înveți când ajungi pe funcție ! Învață ca să te pregătești pentru funcție” !